• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki: Pogriješio sam...

Poslije pobjede nad Inđijom (3:1), trener Crvene zvezde prihvatio je odgovornost zbog toga što je ekipa u finišu igrala sa desetoricom.

 Prosinečki: Pogriješio sam... Izvor: MONDO

U drugom pokušaju ovog proljeća, igra Crvene zvezde izgledala je znatno bolje nego na premijeri protiv Smedereva u subotu (1:0), ali je favorit desetak minuta prije kraja morao da strepi za bodove u meču sa Inđijom.

Na kraju, bilo je 3:1, što djeluje veoma ubjedljivo.

Ipak, pri rezultatu 2:0, crveno-bijeli su prvo primili gol poslije prekida, a onda ostali sa desetoricom na terenu, iako sudija Igor Paunović iz Kladova nikome nije pokazao crveni karton. U trenutku kada je već bio izvršio tri izmjene, trener Crvene zvezde Robert Prosinečki bio je suočen sa činjenicom da stoper Li Adi ne može da nastavi utakmicu.

Zvezda je ostala sa desetoricom, mladi zadnji vezni Srđan Mijailović morao je na mjesto Adija, a Inđija je dobila priliku da dođe do boda i "otkine" dva favoritu.

"Moja je greška što sam prerano zamijenio trećeg igrača, samim tim i što smo u posljednjih deset minuta igrali sa igračem manje", preuzeo je Prosinečki odgovornost, iako je njegov tim do kraja postigao još jedan pogodak.



Marko Vešović je u nadoknadi vremena pogodio za 3:1.

"Ali, bitno je to što smo sa desetoricom pokazali karakter. Nismo bili lošiji tim u finišu utakmice, igrači su bili smireni i to je dobro", dodao je Prosinečki, koji je u četiri dana zabilježio dvije prvenstvene pobjede sa ekipom koju je preuzeo početkom godine.

Mladi trener zadovoljan je igrom, ali ne i činjenicom da je ekipa od gotovog umalo napravila veresiju.

"Zadovoljan sam pobjedom, ali krivo mi je što pri vođstvu od 2:0 nismo mirnim pasom čuvali loptu, nego smo je gubili i dozvolili da protivnik prvo ugrozi naš gol iz dva šuta sa distance, a potom i postigne gol poslije prekida. Opet se ispostavilo da su nam prekidi boljka", podsjetio je Prosinečki da je ekipa tokom priprema često primala golove poslije slobodnih udaraca i kornera.

"Moramo da radimo na tome, moramo bolje da igramo, moramo da budemo čvršći, da prilazimo igračima...", nadovezao se trener crveno-bijelih.



Crvena zvezda je prvi put od oktobra postigla tri gola na jednom susretu.

"Nisam znao taj podatak, ali dobro ga je znati... Raduje me to, ali me i brine činjenica da smo primili gol iz prekida", ostao je rezervisan "Žuti".

On je rekao da je Adi u finišu meča osjetio jak bol u zadnjoj loži prilikom jednog šuta i da će tek pregledi u četvrtak pokazati u kojoj mjeri je oštećen mišić, odnosno da li će sjajni defanzivac biti u sastavu za meč 18. kola u Jagodini. Mnoge je iznenadilo to što mladi vezista Darko Lazović nije bio u protokolu, a Prosinečki je otkrio da je to zbog prehlade.

"Laza je dobio temperaturu i zbog toga nije bio u konkurenciji", rekao je Prosinečki, koji je za "dublju" analizu utakmice sa Inđijom zatražio "tajm-aut" da pogleda snimak prije spavanja.

"Moraću prvo da pogledam snimak utakmice prije spavanja da bih vam nešto više rekao", izvinio se Prosinečki, kojeg je četvrti arbitar na meču, Milan Jeremić iz Beograda, konstatno opominjao da se vrati na klupu, kada god bi ustao i dijelio savjete igračima.

Isti aršin, Jeremić imao je prema treneru zeleno-bijelih Zoranu Jankoviću, s tim da je Janković malo puta prilazio aut-liniji.

Konstatne opomene Prosinečkom iritirale su publiku na stadionu, a u klubu su saopštili da je utakmici prisustvovalo tačno 16.820 navijača.

Inače, Prosinečki i Janković jedini su treneri u Superligi koji trenutno ne posjeduju PRO licencu, pa tako ne mogu da budu zavedeni kao šefovi stručnih štabova u protokolu. Iz toga proizilazi da ne smiju ni da stoje pored terena.

Poslije sastanka Zajednice Superligaša prije starta proljećnog dijela prvenstva, predsjednik te organizacije Branimir Babarogić najavio je da će Zajednica obojici izaći u susret i omogućiti da dobiju dozvole da vode ekipu, na osnovu upisanog ubrzanog kursa za dobijanje PRO licence, ali se procedura očigledno odužila, pa su i Prosinečki i Janković evo već drugo kolo zavedeni kao treneri.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC