• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROPA: Odlučujući vikend

Ovaj vikend doneće novog fudbalskog prvaka Engleske, možda i Francuske i Italije.

 EVROPA: Odlučujući vikend  Izvor: MONDO

ENGLESKA

Svakako najzanimljivije će biti u Premijer ligi. Finalisti Lige šampiona, Mančester junajted i Čelsi, biju odlučujuće bitke za titulu prvaka Engleske. Mančester ima mnogo bolju gol-razliku, Čelsi se nada kiksu "đavola" protiv Vigana.

Iz tabora Mančestera stigla je vest da je Vejn Runi neizvestan za meč sa Viganom, ali bi zato u tim trebalo da se vrati Nemanja Vidić. U svakom slučaju, i bez Runija i bez Nanija (dobio crveni karton u meču protiv Vest Hema), Mančester je veliki favorit u meču protiv Vigana i teško je verovati da će četa ser Aleksa Fergusona kiksnuti u meču koji simbolizuje celu sezonu.

U Engleskoj se izuzetno poštuje fer-plej i teško je uopšte i pomisliti na neka "puštanja", ali nije zgoreg pomenuti da je trener Vigana nekadašnji igrač Mančestera Stiv Brus (odigrao više od 300 mečeva u devet sezona, bio dugogodišnji kapiten). Ali, ova informacija bi bila važna za neka druga podneblja...

Čelsi protiv Boltona svakako mora da pobedi, a onda da pogleda u nebo, pa ako se smiluje...Bolton će igrati rasterećen protiv Čelsija jer je sačuvao premijerligaški status.

Od ostalih vesti iz Engleske izdvajamo interesantne i za navijače Arsenala ne baš prijatne stvari. Matju Flamini već je odigrao poslednji meč za "tobdžije" jer prelazi u Milan, a neće ga biti protiv Sanderlenda, jer je povređen. Na putu odlaska je i Aleksandar Hleb (iako Arsen Venger to demantuje), pa će i njemu možda to biti oproštaj od londonskog kluba, a Jens Leman, ako bude u sastavu, braniće poslednji put za Arsenal i to će biti njegov 200. nastup za "tobdžije".


Parovi (sve utakmice se igraju u nedelju):

Vigan - Mančester junajted
Čelsi - Bolton
Birmingem - Blekburn
Portsmut - Fulam
Derbi - Reding
Everton - Njukasl (Evertonu dovoljan i bod za Kup UEFA)
Vest Hem - Aston Vila (Vili treba pobeda i poraz Evertona za Kup UEFA)
Sanderlend - Arsenal
Midlsbro - Mančester siti
Totenhem - Liverpul


FRANCUSKA

U Francuskoj se u subotu (svi mečevi počinju u 20.45) igra pretposlednje kolo. Lion ima dva boda više od Bordoa, i ako pobedi Nansi, a Bordo izgubi od Sošoa, klub sa "Žerlana" biće sedmi uzastopni put prvak Francuske.

Za mesto u Ligi šampiona bori se Olimpik iz Marseja, koji će navijati za Lion. Naime, Marsej mora da pobedi na gostovanju Le Man, ali i da Nansi izgubi od Liona.

Koliko je interesantno na vrhu tabele, još je interesantnije na dnu. Tuluz, Lans i Pari Sen Žermen u poslednja dva kola ulaze poravnati - po 39 bodova. Tuluz gostuje Renu, a PSŽ dočekuje Sent Etjen. Najteže će ipak biti Lansu koji igra u gostima protiv Lila.

Parovi (subota):

Lion - Nansi
Bordo - Sošo
Le Man - Olimpik Marsej
Lil - Lans
PSŽ - Sent Etjen
Mec - Lorijen
Monako - Okser
Ren - Tuluz
Strazbur - Kaen
Valensijen - Nica

ITALIJA

Milanski Inter bi mogao do trećeg uzastopnog Skudeta ako na svom terenu dobije Sijenu. Plavo-crni će igrati bez Zlatana Ibrahimovića, Kristijana Kivua i Luisa Figa, a pod znakom pitanja su i Nikolas Burdiso, Dejan Stanković i Olivije Dakur.

Roma ima manjak od tri boda za Interom i mora da pobedi Atalantu. Ikona Rome, Frančesko Toti, u međuvremenu je kažnjen sa 10.000 evra zbog izjave da je Inter "dobio malu pomoć od sudija".

Inače, Roma i Inter će igrati i u finalu italijanskog kupa 24. maja.

Zanimljiva je i trka za mesto u Ligi šampiona. Četvrtoplasirani Milan, koji ima bod više od Fiorentine, igra u Napulju, dok Fiorentina, bez Adrijana Mutua i Manuela Paskvala dočekuje Parmu. Parma se suočava sa ispadanjem iz Serije A, prvi put posle 18 godina. Parma ne sme da izgubi u Firenci, ali isto tako i drugi rezultati treba da joj idu u korist.

Livorno mora da pobedi Torino ako želi da sačuva kakve-takve šanse da ne ispadne iz lige posle četiri godine. Posao će biti još teži jer su čak šestorica igrača Livorna kažnjeni zbog toga što su posle poraza od Atalante (3:2) pokušali da upadnu u svlačionicu tima iz Bergama i da se obračunaju sa rivalima.

Za opstanak se bori i Katanija, koja doduše ima malo šansi protiv Juventusa, koji je zakucan na trećoj poziciji, kao i Ređina koja dočekuje Empoli.

Parovi (nedelja)

Roma - Atalanta
Udineze - Kaljari
Juventus - Katanija
Ređina - Empoli
Đenova - Lacio
Napoli - Milan
Fiorentina - Parma
Palermo - Sampdorija
Inter - Sijena
Livorno - Torino


NEMAČKA

Prak Nemačke je poznat - minhenski Bajern, ali će poslednja dva kola dati i odgovor ko će iz Bundeslige u Ligu šampiona i ko će se preseliti u niži rang.

Verder i Šalke se bore za direktan plasman u Ligu šampiona, dok se još četiri ekipe nadaju plasmanu u Kup UEFA - Hamburg, Štutgart, Bajer Leverkuzen i Volfsburg.

Inače, u Bundesligu se vratila Borusija iz Menhegladbaha (petostruki šampion Nemačke), koja je dva kola pre kraja Cvajte obezbedila povratak u najjaču ligu.

Parovi (subota - sve utakmice počinju u 15.30):

Arminija - Borusija Dortmund
Duizburg - Bajern
Kotbus - Hamburg
Hanza - Bajer Leverkuzen
Herta - Nirnberg
Karlsrue - Bohum
Šalke - Ajntraht
Verder - Hanover
Volfsburg - Štutgart

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC