• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Džeko, Kolarov, Lazović i Luković ispali

Kolarov postigao jedini gol za Siti, Džeko igrao u finišu, ali “građani” nisu prošli dalje. Portugalci tri od tri, Englezi nula od dva!

 LE: Džeko, Kolarov, Lazović i Luković ispali Izvor: MONDO

Zenit, Mančester siti i PSŽ su poslije prvog poluvremena bili na korak da stignu prednost protivnika i izbore produžetke, ali nijedan od ova tri kluba na kraju nije prošao dalje.

Samo je Spartak iz Moskve lako izborio četvrtfinale protiv Ajaksa, dok su Tvente, Dinamo iz Kijeva i Benfika strepili do samog kraja.

Zenit je već u prvom poluvremenu mogao da anulira visoku prednost koju je u Sankt Petersburg donioTvente - 3:0. Holanđani su poslije 37 minuta spali na samo gol prednosti, jer je ruski tim "bombom" Aleksandra Keržakova poveo sa 2:0.

Prvi gol za domaći tim postigao je Roman Širokov poslije 17 minuta igre. Zenit je napao protivnika od prvog sudijskog zvižduka, imao je još nekoliko prilika za pogodak, ali su odlične šanse u propustili i igrači Tventea.

Šampion Holandije uspio je da se odbrani i da zasluženo prođe dalje.

U timu Lućana Spaletija od prvog minuta bili su srpski reprezentativci Danko Lazović i Aleksandar Luković. Lazović je igrao do 64. minuta.

Meč je odigran po lošem terenu stadiona "Petrovski" i veoma hladnom vremenu. U toku utakmice prosječna temperatura bila je minus četiri stepena Celzijusa.

U nešto toplijoj Moskvi Spartak nije imao problem protiv Ajaksa - 3:0. Već poslije prvog susreta na "Amsterdam Areni" bilo je jasno da je ruski tim nadomak četvrtfinala.

Spartak je rutinski odradio posao u revanšu, a srtijelci su bili Dmitri Kombarov, Veliton i Aleks (21, 30. i 54. minut).

Aleksandar Kolarov postigao je jedini gol na utakmici između Mančester sitija i Dinama iz Kijeva, za koji je u prvom poluvremenu igrao i Miloš Ninković, dok je posljednjih petnaestak minuta za “građane” igrao Edin Džeko, ali bez vidljivog učinka. Udarac Kolarova po zemlji sa 20-ak metara bio je nezaustavljiv za Aleksandra Šovkovskog. "Građani" su na kraju upisali pirovu pobjedu, jer je Dinamo u prvoj utakmici slavio sa 2:0.

Benfika je prva postigla gol u Parizu, domaćin izjednačio poslije sedam minuta i na tome se završilo - 1:1. "Orlovi" su u prvoj utakmici pobijedili sa 2:1, pa će oni u četvrtfinale.

"Žuta podmornica" je pobijedila Bajer i u revanšu - 2:1 i ukupnim rezultatom 5:3 zasluženo otplovila u četvrtfinale. Santi Kazorla je postigao prvi gol u 33 minutu, a golgetersku seriju u Ligi Evrope nastavio je Đuzepe Rosi svojim osmim pogotkom.

Gonzalo Rodrigez postigao je autogol pred kraj meča.

Porto takođe sa dve pobjede protiv CSKA iz Moskve nastavlja takmičenje. U revanšu na "Dragau" bilo je 2:1. Hulk je postigao gol već u prvom minutu, da bi se sredinom porvog poluvremena upisao i Guarin, poslije vrlo loše intervencije golmana gostujuće ekipe.

Zoran Tošić je uspio samo da vrati kakvu-takvu nadu "armejcima" u 29. minutu, ali je Porto do kraja meča zaustavio sve napade Moskovljana. Tošić je igrao do 72. minuta.

PSV je poslije 0:0 u Ajndhovenu protiv Rendžersa, pobijedio u Glazgovu golom Lensa u 14. minutu.

Učesnik četvrtfinala je i Braga. Liverpul nije uspio da na "Enfildu" nadoknadi minus iz Portugalije (0:1). Protivnik Partizana iz grupne faze Lige šampiona uspio je da izvuče 0:0.

Parovi i rezultati revanš mečeva osmine finala:

Spartak Moskva - Ajaks 3:0 (2:0), prvi meč 1:0
/Kombarov 21, Veliton 30, Aleks 57/

PSŽ - Benfika 1:1 (1:1), prvi meč 1:2
/Bodmer 35 - Gaitan 27/

Mančester siti - Dinamo Kijev 1:0 (1:0), prvi meč 0:2
/Kolarov 39/

Zenit - Tvente 2:0 (2:0), prvi meč 0:3
/Širokov 17, Keržakov 37/

Viljareal - Bajer 2:1 (1:0), prvi meč 3:2
/Kazorla 22, Rosi 61 - Rodrigez (a.g) 82/

Rendžers - PSV 0:1 (0:1), prvi meč 0:0
/Lens 14/

Liverpul - Braga 0:0, prvi meč 0:1

Porto - CSKA Moskva 2:1 (2:1), prvi meč 1:0
/Hulk 1, Guarn 23 - Tošić 29/

Prve utakmice četvrtfinala Lige Evrope igraju se 7. aprila, dok su revanš mečevi na programu sedam dana kasnije. Žrijeb je u petak u Nionu od 13. časova. Sat vremena prije žrijeba Lige Evrope saznaće se i parovi četvrtfinala Lige šampiona.

(MONDO - foto: Guliver/Getty Imges)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC