• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pižon vratio Pantelića, pozvao Branu Ilića!

Selektor "orlova" saopštio je spisak 27 kandidata za mečeve sa Sjevernom Irskom i Estonijom, u okviru kvalifikacija za EURO 2012.

 Pižon vratio Pantelića, pozvao Branu Ilića! Izvor: MONDO

Vladimir Petrović pozvao je dvojicu debitanata, golmana Bojana Šaranova iz OFK Beograda i napadača Vojvodine Branu Ilića, a u srpsku reprezentaciju su poslije dužeg vremena vraćeni Marko Pantelić, Adem Ljajić i Miralem Sulejmani.

Na Pižonovom spisku nalazi se i povrijeđeni štoper Mančester junajteda Nemanja Vidić.

Danko Lazović i Aleksandar Luković, prvotimci ruskog Zenita, odbili su poziv u nacionalni tim!

Oni su se rukovodstvu Fudbalskog saveza Srbije (FSS) obratili pismom, u kojem su naveli da žele da se u narednom periodu posvete isključivo klupskim obavezama.

Srbija protiv Severne Irske igra 25. marta u Beogradu (pred praznim tribinama), a protiv Estonije četiri dana kasnije u Talinu.

"Utakmica protiv Iraca dolazi u veoma važnom takmičarskom trenutku, pošto je prošlo pet mjeseci od posljednjeg meča u kvalifikacijama. Trenutak je da budemo najbolji i to ću reći igračima", rekao je Petrović.

"Razmišljamo samo o sebi. Pobjede u prethodne dvije prijateljske utakmice raduju i pokazuju kako treba da igramo", dodao je on.

Pižon je naveo da igranje bez publike na Marakani jeste otežavajuća okolnost, ali da može da predstavlja i dodatni motiv.

"U Talinu ćemo pokušati da se revanširamo Estoniji za poraz u prvom dijelu takmičenja".

Selektor je objasnio da nije pozvao Dragana Mrđu, jer je ozbiljno povrijeđen, dok će Žigić i Vidić doputovati u Beograd na pripreme.

"Ako Vidić i Žigić budu u subotu igrali za svoje klubove, onda će biti u konkurenciji za tim. CSKA je tražio da Tošić igra u ponedjeljak, pa će se tek u utorak priključiti timu. Pozvao sam Jovanovića jer je iskusan, dobro trenira i jednu-dvije utakmice može da odigra na svježinu, a to za nas može da bude dobro".


Petrović smatra da "orlovi" ni u slučaju novog poraza ne bi izgubili šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.

"Jedna utakmica za nas ne mora da znači eliminaciju. U posljednja dva meča promijenili smo igru, ne treba stavljati igrače pred svršen čin".


Srbija u kvalifikacionoj Grupi C zauzima peto mjesto sa četiri boda iz četiri utakmice. Prva je Italija sa 10 bodova, Slovenija ima sedam, Estonija šest, a Severna Irska bod i utakmicu manje. Posljednja su Farska Ostrva.

Reprezentativci Srbije će se okupiti u ponedeljak u 12 sati u Staroj Pazovi.

SPISAK

Golmani: Bojan Jorgačević (Gent), Željko Brkić (Vojvodina), Bojan Šaranov (OFK Beograd).

Odbrana: Branislav Ivanović (Čelsi), Pavle Ninkov (Crvena zvezda), Nenad Tomović (Leće), Milan Biševac (Valensijen), Nemanja Vidić (Mančester junajted), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Slobodan Rajković (Vitese), Aleksandar Kolarov (Mančester siti), Ivan Obradović (Saragosa).

Srednji red: Dejan Stanković (Inter), Nenad Milijaš (Vulverhempton), Zdravko Kuzmanović (Štutgart), Radosav Petrović (Partizan), Veseljko Trivunović (OFK Beograd), Miloš Ninković (Dinamo Kijev), Miloš Krasić (Juventus), Marko Mirić (Spartak Zlatibor voda), Zoran Tošić (CSKA Moskva), Adem Ljajić (Fiorentina), Miralem Sulejmani (Ajaks).

Napad: Marko Pantelić (Olimpijakos), Milan Jovanović (Liverpul), Nikola Žigić (Birmingem), Brana Ilić (Vojvodina).

(MONDO, foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC