• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ (žrijeb): Bane na Nemanju!

Čelsi - Mančester junajted, Inter protiv Šalkea, Barsa sa Šahtjorom. Real Madrid protiv Totenhema. U polufinalu moguć duel Real - Barsa!

 LŠ (žrijeb): Bane na Nemanju! Izvor: MONDO

Žoze Murinjo je izbjegao Barselonu i Šalke. Ali, i svoje bivše klubove - Inter i Čelsi.

Real Madrid će u četvrtfinalu Lige šampiona igrati protiv Totenhema, a legenda engleskog fudbala Gari Lineker odlučio je da bude odigran i veliki engleski derbi: Čelsi - Mančester junajted.

Voljom žrijeba Inter će ponovo protiv Nijemaca. Uz dosta sreće izbacio je Bajern u osmini finala, a u četvrtfinalu će mu protivnik biti Šalke.

Gledaćemo i trojicu srpskih fudbalera: Dejan Stanković (Inter), Branislav Ivanović (Čelsi) i Nemanja Vidić (Mančester junajted).

Ako Real i Barselona prođu u polufinale, igraće međusobni duel!

PAROVI ČETVRTFINALA:

Real Madrid - Totenhem
Čelsi - Mančester junajted
Inter - Šalke
Barselona - Šahtjor

POLUFINALE:

Inter/Šalke - Čelsi/Mančester
Real Madrid/Totenhem - Barselona/Šahtjor

Prvi mečevi igraju se 5. i 6. aprila. Revanš mečevi 12. i 13. aprila.

Polufinale će biti odigrano 26. i 27. aprila, a revanš mečevi 3. i 4. aprila.

Finale je 28. maja na "Vembliju".



Menadžer Čelsija Karlo Anćeloti uoči žrijeba je upitan šta misli o sudaru sa nekim od engleskih timova, na šta je odgovorio da se ne uzbuđuje oko toga i da će "žrijeb odlučiti".

Međutim, teško da je Mančester junajted bio u vrhu njegove potajne liste želja. Dva tima su prošlog mjeseca odigrala derbi na Stamford Bridžu, koji je Čelsi dobio rezultatom 2:1, a Aleks Ferguson zbog kritika na račun sudije Etkinsona dobio pet utakmica suspenzije.

Londonski "plavci" i mančesterski "crveni đavoli" u Moskvi su 2008. bili akteri finala Lige šampiona, kada je Junajted postao prvak Evrope tek pošto je Džon Teri promašio penal za titulu.

Te sezone (sa Avramom Grantom na klupi) Čelsi je u polufinalu eliminisao Liverpul, ali generalno nije imao puno uspjeha kada bi se u Evropi sastao sa drugim premijerligašima.

Aktuelni šampion, Inter, imaće priliku da se osveti Šalkeu za poraz u finalu Kupa UEFA 1997, kada je njemački tim na stadionu Đuzepe Meaca bolje izvodio penale.

Nemačkom timu, koji je u sredu smenio Feliksa Magata i angažovao Ralfa Rangnika, dvomeč sa Interom biće tek drugo četvrtfinale Lige šampiona u istoriji - u sezoni 2007/08 izgubio je od Barselone dva puta po 1:0.

Real Madrid kao devetostruki prvak Evrope, sa harizmatičnim Murinjom na klupi, važi za velikog favorita u susretima sa Totenhemom, koji je ove sezone debitovao u Ligi šampiona i odmah napravio "haos", nadigravši Inter u grupi, odnosno Milan u osmini finala.

Barselona i Šahtjor dobro se poznaju, jer su pre dve sezone odmerili snage u grupnoj fazi takmičenja. Barsa je golovima Mesija u finišu preokrenula rezultat kada se igralo u Donjecku (2:1), da bi se Šahtjor u rezultatski nevažnoj utakmici revanširao na Nou Kampu (3:2).

Avgusta 2009. sastali su se i u finalu Superkupa Evrope i tada su Katalonci slavili pogotkom Pedra u 115. minutu - 1:0.

Dva kluba vezuje i štoper Dmitro Čigrinski, koji je upravo poslije utakmice za Superkup prešao u Barselonu, ali se nije najbolje snašao i Šahtjor ga je ljetos vratio u svoje redove.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC