• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BIH: Borac "istopio" Čelik

Pobjedom protiv Čelika od 1:0 Borac bar na kratko povećao prednost na tabeli nad Željezničarem na osam bodova. Široki deklasiran u Gradačcu.

 PREMIJER BIH: Borac "istopio" Čelik Izvor: MONDO

Gol odluke na Gradskom stadionu u Banjaluci postignut je nakon samo pet minuta igre. Stevo Nikolić bio je neumoljiv sa bijele tačke i tako obezbijedio Borcu trijumf u derbiju 19. kola Premijer lige BiH.

Borac je i nakon postignutog gola nastavio s pritiskom kojeg su se Zeničani oslobodili tek nakon pola sata igre. U finišu prvog dijela viđeno je nekoliko prilika, a mreže su se mogle zatresti na obje strane.

rvo je priliku propustio strijelac Nikolić, a onda je i Avdukić spašavao mrežu Borca, nakon pokušaja Džafića.

Ekipa Vlade Jagodića imala je inicijativu i u nastavku ali nije uspjela da to pretvori i u pogodak. Publika na Gradskom stadionu na isteku jednog sata igre počela je da proslavlja gol kada je Nikolić zatresao mrežu, ali je napadač Borca bio u nedozvoljenoj poziciji i gol je poništen.

Vrlo izglednu priliku u 77. minutu propustio je defanzivac Borca Leonid Ćorić, ali je u odsudnom trenutku promašio loptu i rezultat je ostao nepromijenjen.

Borac je ovim trijumfom došao na osam bodova prednosti nad Željezničarem koji će svoj meč 19. kola protiv Slobode odigrati u nedjelju.

Široki Brijeg je na putu da postane jedno od razočarenje sezone, bar sudeći prema igram koje pruža u posljednje vrijeme, ili tačnije ne pruža.

Poslije debakla na svom stadionu u prošlom kolu i poraza od Sarajeva 1:3, Široki je u subotu primio još jedan bokserskim rječnikom rečeno kroše – na Banja Ilidži u Gradačcu Zvijezda je slavila 6:1.

Goleadu je u 16. minutu počeo Hamzić što je potpuno šokiralo fudbalere gostujuće ekipe pa su do odlaska na odmor primili još jedan pogodak, Nuhanović je povisio u 44. minutu na 2:0.

Početkom drugog dijela Ristić je povisio na 3:0 pospremivši jednu odbijenu loptu, a osam minuta kasnije na semaforu je stajalo 4:0, kada je kontru domaće ekipe sigurno završio Delić.

Ljubić je u 67. minutu smanjio na 4:1, ali Široki je bio daleko od povratka u život. Umjesto toga Husić se u 79. minutu pobrinuo da gosti odu kući sa petardom, ali ni to nije bilo sve.

Potpuni debakl Širokog u posljednjem minutu meča zapečatio je Nuhanović svojim drugim golom, pa se Širokobriježani vraćaju kući sa pola tuceta golova u svojoj mreži.

Zvijezda se ovim trijumfom polako odmiče od opasne zone, dok Širokobriježani gube pozicije na sredini tabela, što je već istog dana iskoristila Slavija i pobjedom nad Budućnosti 1:0 prestigla Široki i sada zauzima šesto mjesto na tabeli.

Ekipa iz Banovića tako je ostala na pretposljednjem mjestu sa 17 osvojenih bodova, koliko ima i posljednja Drina, ali koja ima i utakmicu manje.

Travnik je na svom terenu minimalnim rezultatom savladao Leotar i tako se popeo na petu poziciju.
Stepenicu iznad je Rudar Prijedor koji je nastavio sa dobrim igrama i poslije gostujuće pobjede u prošlom kolu protiv Drine u Zvorniku (1:0) upisao nova tri boda pobjedom nad Veležom 2:0.

Junak Prijedorčana bio je Mirza Džafić koji je sa dva pogotka, po jedan u prvom i drugom dijelu, praktično sam nanio Mostarcima prvi poraz u proljetnom dijelu sezone.

PAROVI 19. KOLA

Zvijezda - Široki Brijeg 6:1
/Hamzić 16, Nuhanović 44, 90, Ristić 52, Delić 62, Husić 79 – Ljubić 67/
Travnik - Leotar 1:0
/Helvida 65/
Budućnost – Slavija 0:1
/Pušara 59/
Rudar – Velež 2:0
/Džafić 26, 43/
Borac - Čelik 1:0
/Nikolić 5 penal/

nedjelja (15 h)
Zrinjski - Sarajevo
Olimpik - Drina
Željezničar - Sloboda (18 h)

TABELA

1. BORAC 43
2. ŽELJEZNIČAR (-1) 35
3. SARAJEVO (-1) 32
4. RUDAR 31
5. TRAVNIK 29
6. SLAVIJA 28
7. OLIMPIK (-1) 27
8. ŠIROKI BRIJEG 25
9. ČELIK 25
10. SLOBODA (-1) 25
11. LEOTAR 24
12. ZVIJEZDA 24
13. VELEŽ 20
14. ZRINJSKI (-1) 19
15. BUDUĆNOST 17
16. DRINA (-1) 17

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC