• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Buđenje Hamburgera i Kačara

Novi kiks Borusije! Gojko Kačar strijelac gola za HSV u ubjedljivoj pobjedi protiv Kelna. Riberi u "minut do 12" za Bajern.

 BUNDES: Buđenje Hamburgera i Kačara Izvor: MONDO

Hanover poslije Borusije iz Dortmunda ima najviše pobjeda u Bundesligi - 16. Da Tim Mirka Slomke nije zabilježio čak devet poraza, danas ne bi morao da brine za mjesto koje vodi u Ligu šampiona.

Hanover je i dalje vrlo blizu plasmana u elitno takmičenje, a ka tom cilju približio ih je subotnji trijumf protiv Hofenhajma - 2:0. "Crvenima" je prethodni najbolji rezultat u Bundeligi bilo osmo mjesto u sezoni 2007/2008, ali su prije osnivanja profesionalne lige osvojili i dve titule - 1938. i 1954.

Didije Ja Konan postigao je 12 gol u sezoni, dok je njegov kolega iz napada Mohamed Abdelaue osmi put bio uspješniji od protivničkih golmana.

Hamburger je deklasirao Keln - 6:2, a jedan gol za HSV postigao je i Gojko Kačar, koji se ponovo nije našao na spisku selektora Srbije Vladimira Petrovića.

Pižon je odluku da bivšeg igrača Vojvodine i Herte ne uvrsti na spisak za kvalifikacione utakmice sa Sjevernom Irskom i Estonijom obrazložio time da ni sam Kačar nije siguran na kojoj poziciji igra u svom klubu. Ova izjava kao da je dodatno motivisala Kačara, koji se nepuna 24 časa poslije izjave selektora našao u startnoj postavi HSV-a. Povjerenje koje mu je ukazao novi trener Mihael Ening, Srbin je iskoristi na najbolji način - golom, tek drugim u sezoni.

Trostruki strijelac u prvom poluvremenu bio je Mladen Petrić. Domaćin je poslije 45 minuta igre vodio sa 4:0.

Očigledno da je odluka uprave da smijeni Armina Veha bila pravi potez. Hamburger je pružio jednu od najboljih partija ove sezone i ponovo je u igri za jedno od dva mjesta koje vode u Ligu Evrope. HSV je u prošlom kolu izgubio od Bajerna u Minhenu - 0:6.

Verder je napravio veliki korak ka opstanku!

Tomas Šaf uspio je da u posljednjem trenutku pokrene ekipu iz Bremena. Verder je pobijedio u gostima favorizovani Nirnberg - 1:3. Gosti su poveli preko Sandra Vagnera, koji je 22. minutu iskoristio penal. Mladi Ilkaj Gundogan izjednačuio je samo osam minuta kasnije, ali je Klaudio Pizaro na početku drugog dijela postigao zlata vrijedan gol za zeleno-bijele. Sve je bilo riješeno kada je Vagenr dva minuta prije kraja iskoristio još jedan jedanaesterac.

"Tresla" se "Alianc Areni" poslije eliminacije Bajerna iz Lige šampiona, svađali su se i igrači, što je dodatno podgrijalo atmosferu pred gostovanje u Frajburgu.

Mučio se Bajern i na ovoj utakmici, ali je u 88. minutu golom Franka Riberija stigao do sva tri boda, ne dozovolivši Hanoveru da se odlijepi na trećem mjestu.

Bavarci su pobijedili sa 2:1. Prvi pogodak na meču postigao je Mario Gomez u devetom minutu, ali je brzo izjednačio Papis Demba Sise. Dugo je ovaj rezultat bio na snazi, sve dok omaleni francuski reprezentativac nije preuzeo stvar u svoje ruke i postigao gol, koji pored tri boda donosi i mir u kući minhenskog kluba.

Zahvaljujući dvostrukom strijelcu Teofanisu Gekasu Ajntraht je u Frankfurtu pobijedio Sent Pauli - 2:1.
Borusija polako ostaje bez daha. Poslije poraza u prošlom kolu od Hofenhajma (0:1), ovaj put razočarala je pred svojim navijačima, jer je sa Majncom odigrala samo 1:1.

Mats Humels doveo je tim iz Dortmunda do vođstva već u osmom minutu, a Nuri Sahin desetak minuta kasnije nije iskoristio penal.

Kada se činilo da će Borusija upisati novu pobjedu, preko 80.000 navijača na Signal Iduna Parku je zanijemilo - Petar Slišković izjednačio je u 88. minutu. Mladi hrvatski reprezentativac, koji nije u rodu sa legendarnim Mostarcem Blažom, iskoristio je nepažnju u odbrani "milionera" i zatresao mrežu.

Cijelu utakmicu odigrao je Neven Subotić.

Borusija ila deset bodova više od Bajera, koji u nedjelju dočekuje Šalke.

Parovi i rezultati 27. kola:

Hamburg - Keln 6:2 (4:0)
/Petrić 12, 38, 43, Hatira 32, Kačar 52, Ze Roberto 58 - Jajalo 50, Podolski 62/

Ajntraht - Sent Pauli 2:1 (1:1)
/Gekas (pen) 34, 77 - Taki 42/

Frajburg - Bajern 1:2 (1:1)
/Demba Sise 17 - Gomez 9, Riberi 88/

Hanover - Hofenhajm 2:0 (1:0)
/Ja Konan 38, Abdelaue 53/

Nirnberg - Verder 1:3 (1:1)
/Gundogan 30 - Vagenr (pen) 27, (pen) 89, Pizaro 50/

Borusija D. - Majnc 1:1 (1:0)
/Humels 8 - Slišković 88/

Nedelja

Bajer Leverkuzen - Šalke 15,30
Štutgart - Volfsburg 17,30

Petak

Borusija M. - Kajzerslautern 0:1 (0:0)
/Bejli 61a/

TABELA: Borusija D. 62, Bajer /-1/ 52, Hanover 50, Bajern 48, Majnc 44, Nirnberg 42, Hamburg 40, Frajburg 37, Hofenhajm 36, Šalke /-1/ 33, Verder 32, Keln 32, Kajzerslautern 31, Ajntraht 31, Štutgart /-1/ 28, Sent Pauli 28, Volfsburg /-1/ 26, Borusija M. 23.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC