• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Parni valjak se zaglavio u blatu Banjice

Šampion je zaustavljen! Rad je prekinuo seriju od 13 pobjeda fudbalera Partizana u prvenstvu i Kupu. U derbiju 19. kola, na Banjici - 2:2!

 JSL: Parni valjak se zaglavio u blatu Banjice Izvor: MONDO

"Parni valjak" je stao!

Fudbaleri Rada prekinuli su seriju od 13 uglavnom ubjedljivih pobjeda šampiona u prvenstvu i Kupu. U derbiju 19. kola Superlige, na Banjici, Rad i Partizan odigrali su neriješeno - 2:2 (2:1)!

Poslije 20 minuta derbi utakmice djelovalo je da će šampion bez problema da prebrodi jedno od najtežih gostovanja u sezoni. Poslije 45 minuta, taj utisak potpuno je drugačiji.

Partizan je poveo u 16. minutu golom Nemanje Tomića, ali je Rad potpuno preokrenuo rezultat preko Tomislava Pajovića u 36. i Nikole Lekovića u 41. minutu - 2:1!

Ipak, lider prvenstva donekle se izvukao u nastavku utakmice, kada je desetim golom u sezoni, najbolji strijelac lige Ivica Iliev donio poravnanje i bod ekipi. Igrao se 58. minut kada je postavljen konačan rezultat - 2:2!

Partizan je u komšiluk došao još vruć od "večitog derbija" sa Crvenom zvezdom (2:0) odigranom u srijedu u Kupu, a trener Aleksandar Stanojević zamijenio je četvoricu startera u odnosu na taj duel, kako bi osvježio redove. Umjesto Ilieva, Stefana Babovića, Milana Smiljanića i Radosava Petrovića, počeli su Domik Adija, Mohamed Kamara, Zvonimir Vukić i Nemanja Tomić.

I upravo su posljednja dvojica mogla možda i da riješe 20. duel ova dva tima na Banjici još u prvom poluvremenu, s tim da je Tomić dobro obavio svoj dio posla, a Vukić ne.

Početnu inicijativu Partizan je krunusao golom Tomića u 16. minutu. Brzonogi Adija oduzeo je loptu na polovini Rada, uposlio Sašu Ilića, koji je majstorski iz prve poslao Tomića pred golmana Rada Milana Borjana... Tomić je takođe iz prve tukao po zemlji, izdesna i pogodio dalji ugao 193 centimetara visokog golmana kanadske reprezentacije - 0:1!

I već u 23. minutu moglo je da bude 0:2. Ili moralo ako pitate navijače Partizana...

Centaršut sa desnog boka preletio je desnog beka Rada Aleksandra Kosorića, na "drugoj" stativi sam kao "duh" bio je Vukić, koji je primio loptu, ali nije uspio da prevari Borjana sa pet metara, jer mu je ovaj "ušao" u noge na vrijeme.

Od tog trenutka, Rad se potpuno oslobodio pritiska gostiju i krenuo ka Vladimiru Stojkoviću, a ubrzo su stigle šanse za izjednačenje... "Građevinari" su bili posebno opasni poslije prekida, gdje bi odbrana Partizana trebalo da bude sigurna, ali tako nije bilo ove kišne i blatnjave nedelje.

U 27. minutu, uigrana akcija i idealna šansa za Milana Mitrovića. Lopta je poslije kornera poslata na prvu stativu, gdje je napadač Vladimir Jovančić glavom proslijedio loptu na peterac, a odatle je Mitrović preusmjerio pas ka golu. No, da ima urođen refleks pokazao je golman crno-bijelih Stojković, koji je u djeliću sekunde uspio da zaustavi loptu nogom i spasi izjednačenje, koje je ipak stiglo deset minuta kasnije.

Opet poslije prekida, opet poslije kornera.

Lijevonogi Leković uhvatio je volej sa 20-ak metara od Stojkovića, koji je odskočio tik ispred čuvara mreže gostiju, pa je on mogao samo da odbije loptu u korner. A, odatle je Leković uputio oštar centaršut, naravno na prvu stativu, odakle je kapiten Rada Pajović temenom uspio da pogodi dalju stativu gola i izjednači - 1:1.

A, onda opet na scenu stupa Leković!

Bek Rada izveo je takozvani skraćeni korner sa desne strane, prebacio i živi zid i Stojkovića i pogodio opet "dalje" raklje gola. Majstorski za veliko slavlje na dijelu tribina gdje su fanovi Rada, odnosno zbunjenost na strani koju su popunile pristalice Partizana - 2:1! Igrao se 42. minut i bio je to prvi pogodak za Lukovića u svijetlo plavom dresu.

Do poluvremena moglo je da bude i 3:1, ali Jovančić nije uspio da šutira precizno sa ivice šesnaesterca poslije sprinta i dugog duela sa Mladenom Krstajićem...

Partizanu je očajnički bio potreban predah, a po povratku na teren, Stanojević je uveo u igru najboljeg strijelca lige Ilieva i Petrovića, koji su vratili težište igre pred gol Rada, s tim da je i domaći tim svjesno čekao šansu iz kontranapada.

I bilo je par neprijatnih bijegova po crno-bijele, naročito kada je u 49. minutu Pajović poslao loptu u prostor za Jovančića, koji je istrčao iza leđa Saviću, stigao do lopte prije Stojkovića koji je "plivao u prazno", ali iskosa uspio da pogodi samo prvu, pa drugu stativu... Umalo šok za šampiona!

I onda kazna...

Iliev je u 58. minutu postigao jubilarac u sezoni, poslije centaršuta Tomića sa desnog boka i lopte koju je dobio kao na tacni od Petrovića, pobjednika grupnog vazdušnog duela na petercu. Iliev je prihvatio, pa "uhvatio" loptu punom i probio Borjanov blok - 2:2!

Bilo je sasvim dovljno vremena da utakmica ode i u 3:2 i u 2:3, a bliži je bio ovaj drugi ishod.

U 75. minutu "građevinari" su ispucali loptu sa gol-crte, poslije udarca Savića glavom sa pet metara, dva minuta kasnije volej udarcem probao je Aleksandar Lazevski sa 25 metara i bio malo neprecizan, a u 81. minutu sudija Milenko Vukadinović iz Beograda iskulirao je pad Ilieva u šesnaestercu domaćih i bio potpuno u pravu za to.

U 83. minutu, Partizan je bio 20 centimetara od vođstva, jer je šut rezerviste Marka Šćepovića iz okreta upravo za toliko prohujao pored stative. Šćepović je sredinom drugog poluvremena zamijenio hit strijelca Prinsa Tejga, koji prvi put od dolaska u Partizan ove zime nije postigao gol.

Tejga je očigledno bio stigao umor, poslije serije od šest pogodaka na četiri duela, od čega dva Crvenoj zvezdi u srijedu.

I bez Tejga, Partizan je bio opasan, ali ne i ubojit. Bomba Petrovića sa 20 metara u drugom minutu nadoknade prohujala je pored desne stative u tom trenutku nemoćnog Borjana. Četvrti put u 20 susreta na svom terenu, Rad je remizirao sa Partizanom, koji ostaje na 11 trijumfa na uvijek neprijatnom terenu.

Dva dragocjena boda za Partizan u šampionskoj trci sa Crvenom zvezdom ostala su u blatu Banjice. Na potezu su crveno-bijeli koji imaju šansu da smanje prednost najvećeg rivala na tri boda.

RAD: Borjan - Kosorić, Pajović, Mitrović, Leković - Milivojević, Luka, Jovanović, Stanojević, Andrić - Jovančić.

PARTIZAN: Stojković - Miljković, Savić, Krstajić, Lazevski - Kamara, Vukić, Tomić, Ilić - Adija, Tejgo.

REZULTATI 19. KOLA:

Rad - Partizan 2:2 (2:1)
/Pajović 36', Leković 41' - Tomić 16', Iliev 58'/

Crvena zvezda - BSK Borča (19.00)

U subotu:

Borac - Sloboda Point Sevojno 1:0 (0:0)
/Damjanović 52'/

Vojvodina - Čukarički 3:0 (1:0)
/Oumaru 37', 79', Tumbasević 82'/

Spartak - Metalac 2:0 (0:0)
/Simović 60', Torbica 88'/

OFK Beograd - Hajduk Kula 1:0 (0:0)
/Simić 78'/

Jagodina - Inđija 2:0 (1:0)
/Vusljanin 5', Dragićević 57'/

Smederevo - Javor 2:1 (1:1)
/Živković 25', Ognjanović 75' - Hadžibulić 45'/

TABELA: Partizan 50, Crvena zvezda /-1/ 44, Vojvodina 44, Rad 36, Spartak 29, Sloboda 25, Smederevo 25, OFK Beograd 25, Jagodina 24, Javor 23, Borac 21, BSK /-1/ 19, Inđija 13, Metalac 13, Hajduk 12, Čukarički 4.

(MONDO, foto: partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC