• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Brazilci probili bunker Sitija!

Čelsi pobijedio "građane" golovima Davida Luiza i Ramireša u finišu utakmice - 2:0 (0:0). Liverpul slavio na Stadionu svjetlosti.

 PREMIJER: Brazilci probili bunker Sitija! Izvor: MONDO

Anti-fudbal koji Roberto Manćini sve češće forsira u derbi utakmicama Premijer lige doživio je još jedan, zasluženi poraz.

Čelsi je pogocima dvojice reprezentativaca Brazila slavio rezultatom 2:0 i najavio borbu za odbranu titule u preostalih osam kola.

Šanse "plavaca" nisu sjajne, ali ipak postoje! Mančester junajted ima šest bodova više, a predstoje mu gostovanje Arsenalu 1. maja i duel sa Čelsijem na Old Trafordu 7. maja.

Dugo se činilo da će derbi 30. kola biti završen bez pobjednika i bez golova, što bi bilo kao "nebo i zemlja" u odnosu na okršaj istih rivala na Stamford Bridžu prošle sezone. Tada je Siti trijumfovao (4:2) golovima Karlosa Teveza i Krejga Belamija (po dva), ali ovog puta njih nije bilo u sastavu.

Belami je odavno pozajmljen drugoligašu Kardifu, dok Tevez nije "položio" posljednji test fizičke spremnosti, pa ga je u špicu napada zamijenio Edin Džeko.

Sve što je vrijedno pomena u prvih sat vremena bile su šanse koje su jedan drugom namjestili Floran Maluda i Salomon Kalu, ali su obojica šutirala pravo u golmana Harta. Kalu je to učinio iz okreta u 42. minutu, a Maluda devet minuta kasnije, kada je morao mnogo bolje da šutira.

"Bravu" Sitija umalo je otključao Branislav Ivanović, ali je lopta poslije njegovog šuta glavom sa šest-sedam metara pogodila u glavu Vensana Kompanija. Da li bi Hart odbranio? Teško...

Ulaskom Didijea Drogbe umjesto slabog Fernanda Toresa (danas mu je 27. rođendan), Čelsi je "dodao gas" i upravo je napadač iz Obale Slonovače bio asistent kod vodećeg gola.

Idealno je izveo slobodan udarac sa lijeve strane, a Luiz između Kolarova i Kompanija zahvatio loptu glavom i proslijedio je u donji lijevi ugao - 1:0!

Manćiniju je tada "svanulo", pa je brže-bolje poslao na teren Balotelija i Adama Džonsona umjesto Milnera i Jaje Turea, u želji da nekako osvoji taj bod. Kasno...

Čelsi je bio mnogo opasniji u želji da postigne drugi pogodak, a to je i uradio Ramireš maestralnim solo prodorom u sudijskoj nadoknadi vremena.
SUAREZOVE MAJSTORIJE


Urugvajac Luis Suarez u nedavnom intervjuu za jedan britanski list izjavio je da želi da ga ljubitelji fudbala pamte po golovima i umijeću, a ne po tome što je rukom spriječio Ganu da postigne gol protiv Urugvaja na Mundijalu u Africi ili po tome što je ugrizao Otmana Bakala, dok su njih dvojica igrali u Holandiji (Suarez u Ajaksu, Bakal za PSV).

Kako igra u Liverpulu, sigurno je da će mu želja biti ispunjena.

Liverpul je danas kao gost savladao Sanderlend 2:0, golovima Dirka Kajta iz kontroverznog penala i Luisa Suareza. Sa ta tri boda Liverpul je smanjio prednost petoplasiranog Totenhema na četiri boda. Borba za Evropu u Premijer ligi se zahuktava!

"Crveni" su se brzo oporavili od eliminacije iz Lige Evrope od portugalske Brage. Agresivno su ušli u današnji meč, a u napadu je Keni Dalgliš prvi put od starta upario Suareza i Endija Kerola, ovojanuarska pojačanja Liverpula.

Upravo su Kerol, a potom i Kajt imali šanse da dovedu Liverpul u vođstvo u ranoj fazi meča. Navijači Sanderlenda, koji najviše na svijetu ne podnose Njukasl, prozivali su Kerola svaki put kada bi gubio loptu, ne propuštajući priliku da ga provociraju skandiranjem da je on upravo bivši Njukaslov čovjek.

U 33. minutu 1:0 za Liverpul, ali koliko su samo bili bijesni navijači, igrači i klupa Sanderlenda! Džon Mensah je startovao na Džeju Spiringu, ali bilo je to izvan šesnaesterca. Iako je to i pomoćni sudija reklamirao, glavni, Kevin Frend je promijenio odluku i pokazao na "bijelu tačku".

Kajt je bio nemilosrdan.

Suarez je u 37. minutu uhvatio sjajan volej, ali je Simon Minjole, golman Sanderlenda izvanredno intervenisao.

Sanderlend je imao više loptu u posjedu, ali je Liverpul bio taj koji je stvarao šanse. A navijače Sanderlenda je, osim te činjenice, posebno nervirao sudija Kevin Frend, koji je svaki sporni aut dodijeljivao gostima ili bi najprije pustio prednost Liverpulu da završi akciju, a onda bi naknadno svirao faul(!), kao jednom prilikom u drugom dijelu.

Zanimljivo je da je u svojoj premijerligaškoj karijeri ovaj sudija najviše crvenih kartona pokazao upravo igračima Sanderlenda - četiri, a onda je do kraja meča taj skor "popravio" na pet, jer je isključen Džon Mensah (drugi žuti karton).

U 77. minutu trenutak odluke. Luis Suarez je napravio velemajstorski potez. Pogodio je iz gotovo nemoguće situacije, iz "mrtvog ugla", pronašavši jedino mjesto gdje je lopta mogla da iznenadi golmana. Minjolea, koji je do tada bio najbolji igrač Sanderlenda, morao je bolje da interveniše.

Posljednjih desetak minuta meča, navijači Liverpula su bez prestanka skandirali ime Luisa Suareza! A onda u 89. minutu, Suarez je, čini se, istegao mišić. Odmah ga je zamijenio Džo Kol. Da li Urugvajca čeka duža pauza?

REZULTATI 30. KOLA:

Čelsi - Mančester siti 2:0 (0:0)
/Luiz 78, Ramireš 90+1/

Sanderlend - Liverpul 0:2 (0:1)
/Kajt 33p, Suarez 77/

subota:

Totenhem - Vest Hem 0:0
Aston Vila - Vulvs 0:1
Blekburn - Blekpul 2:2
Mančester junajted - Bolton 1:0
Stouk - Njukasl 4:0
VBA - Arsenal 2:2
Vigan - Birmingem 2:1
Everton - Fulam 2:1

TABELA: Mančester j. 63, Arsenal (-1) 58, Čelsi 57, Mančester s. 53, Totenhem (-1) 49, Liverpul 45, Bolton 40, Everton 40, Sanderlend 38, Stouk 37, Njukasl 36, Fulam 35, Blekburn 33, Aston Vila 33, Blekpul 33, VBA 33, Vest Hem 32, Vulvs 32, Birmingem (-1) 31, Vigan 30.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC