• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević i Nikolić: Realno, po bod svakome!

"Žao mi je što nismo uspjeli da krunišemo inicijativu na kraju utakmice golom, ali i Rad je imao svoje šanse", kaže trener Partizana.

 Stanojević i Nikolić: Realno, po bod svakome! Izvor: MONDO

Mali prestonički derbi između Rada i Partizana, 44. u istoriji, završen je bez pobjednika.

Vodio je Partizan, vodio je i Rad, ali je na kraju bilo 2:2 u duel 19. kola Superlige.

"Izuzetno neizvjestan meč...", prokomentarisao je trener Partizana Aleksandar Stanojević, koji prvi put poslije 13 susreta u prvenstvu i Kupu nije komentarisao pobjedu svog tima.

Trener šampiona kaže da nema šta da zamjeri svojim igračima, koji su dali maksimum na kraju teške nedelje. Jedina zamjerka mogao bi da bude kolektivni pad koncentracije prilikom prekida, poslije kojih su "građevinari" postigli oba pogotka i stigli do vođstva od 2:1 u prvom poluvremenu.

"Poslije teškog perioda i po teškom terenu primili smo dva gola iz dva prekida i bilo je teško vratiti se i probiti organizovanu ekipu Rada. Mislim da smo u drugom poluvremenu dominirali i igrali onako kako sam želio, ali teško je bilo razviti igru...", prokomentarisao je Stanojević i osvrnuo se na blato Banjice.

"Nemam šta da zamjerim momcima, dali su maksimum u ovom trenutku i odigrali dobru utakmicu. Žao mi je što nismo uspjeli da krunišemo inicijativu na kraju utakmice golom, ali i Rad je imao svoje šanse, pa mislim da je rezultat realan", ocijenio je mladi trener, koji je u odnosu na derbi sa Crvenom zvezdom u sredu napravio četiri izmjene u startnoj postavi.

"U srijedu smo imali veoma tešku utakmicu za nas (Crvena zvezda), prije toga OFK Beograd... Bilo je to još jedno teško gostovanje. U svakom slučaju, nemam nikakve zamjerke, iz određenih grešaka poslije prekida primili smo golove. Igračima Rada čestitam na dobroj igri", dodao je Stanojević, čiji je tim postigao 48 golova na posljednjih 14 susreta u domaćim okvirima, što daje prosjek od 3,42 pogotka po utakmici.

Njegov kolega Marko Nikolić, takođe mlad i perspektivan trener, složio se da je remi pravedan rezultat iako smatra da je njegova ekipa iz kontranapada morala da postigne treći pogodak.

"Želim da čestitam igračima Rada na srčanoj igri i fanatičnoj borbenosti, koju smo na kraju krunisali bodom", počeo je Nikolić, čiji je tim samo jednom ove sezone poražen na svom terenu, od Crvene zvezde (0:1).

"Poslije dva postignuta gola, imali smo dvije stopostotne šanse Jovančića, ali smo ipak imali 2:1 na poluvremenu, poslije čega smo se svjesno vratili malo nazad i pustili Partizan da igra i ostavili prostor za naše brze napade i kontranapade gdje smo najjači... I u toj situaciji smo imali jednu više nego stopostotnu šansu, kada je lopta dva puta pogađala prvu, pa drugu stativu", prisjetio se Nikolić šanse Vladimira Jovančića u 49. minutu, poslije klasične kontre.

"Bilo je mnogo situacija kada je falio tačan i miran pas, a nije ga bilo lako dati po ovako teškom terenu koji je bio danas na Banjici", dodao je trener ekipe čija je odbrana je u prva tri kola proljećnog dijela prvenstva bila nesavladana u dvije pobjede i remiju (2:0, 3:0, 0:0).

Nikolić je donekle zamjerio veznom redu što je ostavio previše mjesta rivalima u drugom poluvremenu.

"Dali smo više prostora nego što je trebalo Partizanu, tamo gdje je najjači, a to su njihovi kreativni vezni igrači, prije svega Ilić i Vukić, donekle i Tomić... Partizan je imao inicijatu, ali morali smo da postignemo bar još gol iz kontri. Na kraju se slažem sa kolegom Stanojevićem da je rezultat realan", rekao je Nikolić i dodao:

"Ni bod nije loš protiv Partizana".

(MONDO, foto: Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC