• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Ipak nije gotovo?

Bajer Leverkuzen savladao Šalke (2:0) i sedam kola prije kraja prvenstva zaostaje za Borusijom "samo" sedam bodova.

 BUNDES: Ipak nije gotovo? Izvor: MONDO

Volej Erena Derdijoka u 19. minutu i autogol Kristofa Meceldera osam minuta kasnije donijeli su Bajeru pobjedu kojom se učvrstio na drugoj poziciji i napravio krupan korak ka grupnoj fazi Lige šampiona.

Trećeplasirani Hanover sada zaostaje za "aspirindžijama" pet bodova, a Bajern na četvrtoj poziciji - sedam.

Nije više svejedno ni vodećoj Borusiji iz Dortmunda, čija se prednost nad Bajernom takoreći prepolovila na sedam bodova. "Milioneri" će poslije dvonedeljne pauze morati da savladaju Hanover kako bi otklonili dilemu oko novog šampiona.

Bajer je u nedelju lako izašao na kraj sa Šalkeom, koji se plasirao u finale domaćeg Kupa i četvrtfinale Lige šampiona, ali je u Bundes ligi na pet bodova od zone ispadanja - 2:0 (2:0).

Na klupi gostiju je poslije smjene Feliksa Magata sjedio Jozef Ajhkorn, a od ponedeljka će kormilo preuzeti Ralf Rangnik.

Bajer je do vođstva imao dvije sjajne prilike preko Sidnija i Mihaela Balaka, kada je odlično intervenisao Manuel Nojer, ali reprezentativni golman nije mogao ništa da učini kod evrogola Derdijoka i kasnije Mecelderovog igranja glavom u sopstvenu mrežu.

Da ni u Leverkuzenu ne cvetaju ruže, uprkos dobrim rezultatima, govori to što su njemački mediji puni glasina o prelasku trenera Jupa Hajnkesa u Bajern na kraju sezone. Ako se to obistini, na klupi Bajera naslijediće ga Robin Dut iz Frajburga.

Drugi meč nedeljnog programa odigrali su Štutgart i Volfsburg, prošle sezone učesnici Lige šampiona, a sada timovi koji se bore za "goli" život - 1:1 (0:1).

Volfsburg je poveo u 40. minutu preko snalažljivog Grafitea i imao tri boda u džepu do nekih 50 sekundi prije posljednjeg sudijskog zvižduka. Tada je štoper Georg Nidermajer sjajno primio dodavanje "iza leđa" odbrane gostiju i matirao rezervnog golmana Andrea Lenca tako da bi neupućeni pomislili da je cijelu karijeru proveo na poziciji špica.

Bez obzira na srećan ishod ovog meča, Štutgart će morati da igra mnogo bolje ako ne želi da se poslije 35 godina ponovo nađe u drugoj ligi.

Izvještaj sa subotnjih utakmica 27. kola pročitajte OVDE.

TABELA: Borusija D. 62, Bajer 55, Hanover 50, Bajern 48, Majnc 44, Nirnberg 42, Hambug 40, Frajburg 37, Hofenhajm 36, Šalke 33, Keln 32, Verder 32, Kajzerslautern 31, Ajntraht 31, Štutgart 29, Sent Pauli 28, Volfsburg 27, Borusija M. 23.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC