• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Platini: Neka bude u decembru

Predsjednik UEFA dao je konkretan prijedlog, kada bi trebalo organizovati Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

 Platini: Neka bude u decembru Izvor: MONDO

Zabrinut zbog visokih ljetnjih temperatura u zalivskoj državi, Platini uveliko lobira da se Mundijal pomjeri za neki od zimskih mjeseci, dok su organizatori odlučni u namjeri da takmičenje bude održano tokom ljeta.

"Nadam se i volio bih da se igra u decembru. Od 20. novembra do 20. decembra, neposredno pred Božić, bilo bi sjajno", izjavio je predsjednik UEFA.

"Ne možemo u Katar leti, kada je temperatura 55 stepeni Celzijusa. Kada se dodijeli organizacija prvenstva deset godina unaprijed, onda mora i da se utvrdi kada su najbolji uslovi za takmičenje, da bi ljudi bili srećni", dodao je Platini.

Planetarni šampionat tradicionalno se održava u junu i julu, tako da bi promjena termina prouzrokovala reorganizaciju kalendara u velikom broju nacionalnih liga.

"Prvenstva mogu da budu završena do sredine juna. Ponovno pokretanje poslije Božića nije problem. Igrači bi odmor iskoristili tri mjeseca ranije", rekao je Platini.

Izbor Katara za domaćina Mundijala 2022. kritikovan je u pojedinim fudbalskim krugovima, ali Platini brani tu odluku FIFA.

"Fudbal pripada svima, fudbal je univerzalan. Izbor Katara 2022. ili Izraela za domaćina EP mladih 2013. dobar je za razvoj fudbala u regionima koji gaje strast prema igri kao narodi u Evropi, ako ne i veću".

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC