• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA "češlja" 30 evropskih klubova zbog finansijskog fer-pleja!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Da li su klubovi "muljali" za vrijeme pandemije? UEFA će to ispitati.

 UEFA "češlja" 30 evropskih klubova zbog finansijskog fer-pleja! Izvor: Profimedia

UEFA "češlja" poslovanje više od 30 evropskih klubova i mnogima od njih već su stigla pisma sa potpisom Aleksandra Čeferina, gdje se traži pojašnjenje o proračunima koje su dostavili evropskoj "kući fudbala".

Italijanski list "Gazeta delo Sport" objavio je u ponedjeljak ovu informaciju uz dodatak da su pod istragom zbog mogućeg kršenja finansijskog fer-pleja njihovi velikani: Roma, Inter i Milan, odnosno da bi slično pismo uskoro trebalo da stigne i na adresu Juventusa koji je već godinu dana u ratu sa UEFA zbog Superlige bogatih.

Inter je potvrdio da je pod istragom UEFA i da se ispituje njihovo poslovanje u posljednjih nekoliko godina, dodajući da nisu zabrinuti zbog toga i da će rado izaći u susret i pomoći pri sakupljanju dodatne doumentacije.

Istraga koju je UEFA pokrenula je prilično široka, ali nažalost nema informacija koji su sve klubovi pod istragom. Zna se samo da ih je više od 30, što deluje kao mnogo, ali kada uzmemo u obzir da je zbog pandemije korona virusa došlo i do ozbiljne krize u fudbalu - to i nije toliko iznenađenje.

Prethodno je UEFA bila suspendovala finansijski fer-plej dok se klubovi ne stabilizuju nakon udara na budžete, međutim sada je opet došlo vrijeme da provjere da li su poslovali u minusu i tako kršili pravila.

"UEFA provjerava finansijski fer-plej jer je zabrinuta za više od 30 klubova i njihova je dužnost da provjere kakav je uticaj pandemija imala na klubove. Teško da će biti sankcija, a uskoro bi trebalo da bude usvojen novi pravilnik", navodi se u italijanskim medijima.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC