• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Šta mogu Šalke i Totenhem?

U utorak uveče prvi mečevi četvrtfinala Lige šampiona: Inter - Šalke i Real Madrid - Totenhem.

 LŠ: Šta mogu Šalke i Totenhem? Izvor: MONDO

Inter je ozbiljno uzdrman poslije debakla u vječitom derbiju protiv Milana, a ništa bolje se ne osjećaju ni fudbaleri Real Madrida, jer su se i oni udaljili od titule u Španiji (ako je nisu već i izgubili).

Ali, još imaju šansi da stignu do najvažnijeg trofeja u evropskom fudbalu. Pogotovo što im je žrijeb u Nionu dodijelio nešto lakše rivale, ako se tako nešto može reći za ekipe koje su ušle među osam najboljih.

Inter u utorak uveče na "Đuzepe Meaca" dočekuje Šalke. Branilac trofeja koga popularno nazivamo "uši" ima ulogu favorita. Ali, prednost Šalkea je u tome što apsolutno nema šta da izgubi.

Posljednji put Inter i Šalke sastali su se u nekom evropskom takmičenju 1998. godine u četvrtfinalu Kupa UEFA, kada je milanski klub bio uspješniji.

Inter je protiv njemačkih klubova u evropskim takmičenjima kao domaćin igrao 16 puta - 10 puta je pobijedio, jednom je bio remi, pet je izgubio. Neroazuri su pobijedili u osam od 11 mečeva u četvrtfinalima Lige šampiona.

Na italijanskoj teritoriji, Šalke je pobijedio samo jednom u četiri meča.

Ali, to je sve i samo statistika. Fudbal nije statistika. Fudbal se igra na terenu.

"Nemamo šta da izgubimo. Jasno je da smo autsajderi protiv Intera, ali želimo u Milanu da se predstavimo u najboljem izdanju", rekao je trener Šalkea Ralf Rangink koji je u martu ponovo postao trener kluba iz Gelzenkirhena, umjesto smijenjenog Feliksa Magata.

Problem za Ranginka je što ne može da računa na povrijeđene Marija Gavranovića i Pira Kligea, a neizvjestan je i Klas Jan Huntelar koji je doputovao u Italiju, ali se nije potpuno oporavio od povrede ligamenata koljena.

Trener Intera Leonardo očekuje od ekipe da se izdigne poslije šamarčine u derbiju protiv Milana (0:3).

"Još smo u igri za sve. Stvari se nisu mnogo promijenile poslije samo jednog poraza. Naravno, postoji gorčina poslije takvog poraza, ali pred nama je nova utakmica", pokušava Leonardo da podigne moral svojim igračima.

Interisti će morati dobro da natope dresove znojem, jer za protivnika imaju jednu njemačku ekipu. A zna se da Nijemci (bez obzira na to što u timu ima i stranaca) nikada ne odustaju. I stalno trče. Leonardo je toga svjestan.

"Šalke nije konstantan u Bundesligi, ali nije se slučajno plasirao u četvrtfinale Lige šampiona", kaže Leonardo.

Mogući sastavi:

INTER: Cezar, Maikon, Ranokija, Kivu, Zaneti, Stanković, Kambijaso, Mota, Snajder, Milito, Eto.

ŠALKE: Nojer, Ušida, Huvedes, Mecelder, Sarpei, Hurado, Matip, Draksler, Farfan, Raul, Edu.

Utakmica u Milanu počinje u 20.45, a revanš u Gelzenkirhenu na programu je 13. aprila.



Murinjov Real, po svemu sudeći, neće uspjeti u Primeri. Ali, kontroverzni Portugalac sigurno će željeti da poruči Evropi i svijetu: "Još sam živ! Ne predajem se!".

Na putu ka evropskom trofeju prva prepreka biće Totenhem, koji debituje u Ligi šampiona, ali koji je pokazao da može dobro da zabiberi.

Srećna okolnost po Real je što "brzi voz" Geret Bejl možda neće biti spreman za prvi meč na "Santjago Bernabeu". Mada, u Totenhemu svi vjeruju da će Bejl u utroak uveče špartati po lijevoj strani stadiona u Madridu i umarati Serhija Ramosa.

Ali, i Real ima svojih problema.

Kristijano Ronaldo je pod znakom pitanja, Karim Benzema sigurno neće igrati...

"Ako Kristijano Ronaldo bude igrao, biće to zato što smo on i ja odlučili da rizikujemo", rekao je Murinjo.

U mnogo većim problemima je trener Totenhema Hari Rednap. Na raspolaganju ima samo dvojicu centralnih igrača odbrane. Ledli King, Džonatan Vudgejt i Jun Kabul su van stroja, Vilijam Galas ima problem sa koljenom...

"Sigurno je da nas čeka teška utakmica protiv Reala. Moraćemo da igramo bolje nego protiv Vigana u posljednjem meču prvenstva Engleske, kako bismo ostvarili povoljan rezultat pred revanš", rekao je Rednap čija je ekipa u subotu igrala 0:0 kao gost protiv Vigana.

Na strani Reala je i tradicija. Totenhem je pobijedio samo jednom u osam mečeva sa španskim ekipama i to daleke 1963. godine, kada je u finalu tadašnjeg Kupa kupova pobijedio Atletiko Madrid.

Posljednji put Totenhem je igrao protiv Reala u Kupu UEFA, u sezoni 1984/85, kada je "kraljevski klub" prošao dalje ukupnom pobjedom od 1:0.

MOGUĆI SASTAVI:

REAL: Kasiljas, Ramos, Pepe, Karvaljo, Arbeloa, Alonso, Kedira, Di Marija, Ozil, Ronaldo, Adebajor.

TOTENHEM: Gomes, Ćorluka, Doson, Basong, Asu-Ekoto, Lenon, Sandro, Modrić, Bejl, Van der Vart, Krauč.

Utakmica u Madridu počinje u 20.45, a revanš je na programu 13. aprila u Londonu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC