• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žižović nakon poraza Slobode: Najniži igrač na terenu nam je zabio gol glavom, kriterijum suđenja nije bio ujednačen!

Autor Haris Krhalić

Fudbaleri Slobode doživjeli su novi poraz u Premijer ligi BiH, a trener ekipe iz Tuzle imao je zamjerki na današnje suđenje

 mladen žižović Izvor: Promo/FK Sloboda Tuzla

Utakmicom između Širokog Brijega i Slobode kompletirano je 23. kolo m:tel Premijer lige BiH. Širokobriježani su na domaćem terenu savladali goste iz Tuzle rezultatom 1:0.

Bila je ovo deseta vezana utakmica u Premijer ligi BiH na kojoj Sloboda nije upisala pobjedu. Tuzlaci su posljednji put slavili u oktobru prošle godine kada su bili bolji od Radnika. S druge strane, ekipa sa „Pecare“ stigla je prvog trijumfa nakon pet kola.

Trener Slobode Mladen Žižović je nakon utakmice rekao kako je njegova ekipa primila jeftin pogodak koji odveo utakmicu u drugom pravcu.

"Da bi nešto osvojio, moraš zabiti neke situacije. Mi smo danas imali nekoliko prilika. Široki je pokušavao, pritiskao nas je većinom utakmice, ali kad smo odbili sve te napade, primimo vrlo jeftin gol kada nam najmanji igrač skoči pored našeg igrača koji ima kvalitet skok igre. Tim golom se odvela utakmica u pravu u kojem je Široki želio. Moramo popraviti stanje u ekipi, dolazi pauza, imali smo dva povrijeđena igrača, što je poremetilo naš balans", rekao je Žižović.

Žižović je komantarisao i suđenje na današnjem meču.

"Generalno, na prvu mislim i da nije bio ujednačen kriterijum suđenja, ali to je druga stvar na koji mi ne nažalost ne možemo utjecati. Bez obzira na to, čestitam Širokom na pobjedi, mi se okrećemo svojim problemima koji su evidentni. Pokušaćemo da sačuvamo premijerligaški status, nadali smo se nečemu višem, ali objektivno mislim da nam opstanak treba biti primarni cilj i tako treba da nastavimo", rekao je glavni strateg ekipe iz Tuzle.

S druge strane, trener Širokobriježana Jure Ivanković bio je zadovoljan igrom svoje ekipe, ali i nastupom Blagaića koji je bio jedini strijelac danas.

"Od samog starta nametnuli smo svoj ritam i bili smo opasni iz nekih napada gdje smo trebali postići gol da se rasteretimo. Sloboda je bila defanzivno dobra što smo i očekivali. Uvlačila se nervoza, ali postigli smo gol, upisali bodove sasvim zasluženo. Čekali smo Blagaića, daje sve od sebe i danas ga je lopta nagradila. Sada se idemo odmoriti i pripremiti se za nastavak prvenstva", rekao je Ivanković.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC