• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MSL: Zvezda pobedila, ali čeka novu šansu

Posle dva sata boravka na čelu tabele, crveno-beli su ponovo drugi, sa tri boda zaostatka. Do kraja prvenstva ostale su još dve prilike...

 MSL: Zvezda pobedila, ali čeka novu šansu  Izvor: MONDO

Crvena zvezda je, za razliku od prošlog gostovanja u "Karadjordjevom parku", kada je samo remizirala, ove srede uspešno odradila posao u Zrenjaninu, dobila Banat sa 2:1, ali nije dočekala kiks Partizana kasnije tog popodneva...

Posle dva sata boravka na čelu tabele, crveno-beli su ponovo drugi, sa tri boda zaostatka. Do kraja prvenstva ostale su još dve prilike...

Bodove u duelu sa Banatom crveno-belima doneo je dvostruki strelac Nenad Jestrović. Prvi gol postigao je u 14, a drugi u 32. minutu. Strelac za domaće bio je Vujović u 58. minutu.

Zvezdi je apsolutno i po posedu lopte, prilikama i po golovima pripalo prvo poluvreme, medjutim, u nastavku, a pogotovo finišu utakmice pristalice crveno-belih strepele su za konačan ishod.

"Sami smo zakomplikovali situaciju na utakmici. Dozom opuštenosti u nastavku susreta vratili smo Banat u igru. Mogli smo sve rezultatski rešiti već u prvom poluvremenu, jer smo pored dva gola imali i nekoliko šansi. Kad sve to ispustite, kad imate sigurno vodjstvo, a protivnik se vrati u igru golom, onda je poslednjih pola sata teško igrati. Za pad u igri sami smo krivi. Ovom pobedom ostali smo u trci za titulu", izjavio je nakon susreta Aleksandar Janković, trener Crvene zvezde.

Nakon uvodnih desetak minuta koji su protekli u medjusobnom odmeravanju snagu, uz nekoliko pokušaja igrača u crveno-belim dresovima iz daljine, prva prava opasnost pred golom Banaćana rezultirala je vodjstvom gostiju. Minijatura Koromana po levoj strani, a zatim dobar centaršut, koji je Jestrogol prihvatio u šesnaestercu, onda okrenuo svog direktnog čuvara i pogodio za 1:0.

Pre drugog gola crveno-beli su propustili nekoliko solidnih prilika. Najpre Koroman u 20, potom Burzanović, a onda opet Koroman, da bi u 32. minutu vodjstvo Beogradjana bilo duplirano.

Koroman je izveo korner, razmenivši dupli pas sa Burzanovićem, a zatim je centrirao na drugu stativu, gde je Tomović vratio loptu u sredinu, a Jestrogol je sa peterca glavom samo sproveo u mrežu.

Banat je iz svoje druge prilike na utakmici prepolovio zaostatak. Vujović je u 37. minutu istrčao sam pred Randjelovića i šutirao za malo pored stative, ali u 58. minutu nije bio tako milosrdan prema gostima.

Mišković na levom boku izborio za centaršut pored Ninkova, a Vujović je bio brži od Tomovića, zahvatio loptu levom nogom i matirao Randjelovića.

Nakon prvog, Banat je brzo mogao i do drugog gola. Ipak, u 63. minutu Tomović je sustigao i blokirao Vujevića, a pet minuta kasnije Cavrić je iz izgledne situacije mlako šutirao pravo u Zvezdinog golmana.

Imali su i crveno-beli svoje prilike u nastavku, a najbolju je propustio Jestrović u 80. minutu, kada je nakon proigravanja Milijaša sa osam metara maltene pogodio golmana Filipovića.

Četiri minuta pre kraja utakmice u svlačionicu je morao Segundo Kastiljo, koji zbog ovog crvenog kartona propušta duel narednog kola protiv OFK Beograda.

Ekvadorac je prvu javnu opomenu zaradio u prvom poluvremenu zbog profesionalnog faula na sredini terena kojim je zaustavio kontru Banata, a drugi nakon starta nad Petkovićem.

Brojčanu prednost, ipak, Banat u završnici nije uspeo da materijalizuje, čime je samo na teoriju svoje šanse za opstanak u ligi. Crveno-beli nastavljaju šampionsku trku.

"Prvim poluvremenom ne mogu da budem zadovoljan, to sam u pauzi i rekao svojim igračima. Imali smo u finišu prvog dela šansu preko Vujovića, i sigurno bi meč imao drugačiji tok da je tada pogodio cilj. Zvezda ima mnogo iskusnije igrače koji su tehnički izuzetno potkovani. Prema igri u drugom delu susreta nismo morali izgubiti. Gostima je totalno pripao prvi deo, nama drugi. Kada se sve stavi na tas, falilo nam je i malo sportske sreće, tu mislim na prilike i naše akcije u napadu u drugom poluvremenu“, rekao je Ljubinko Drulović.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC