• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MSL: Partizan ponovo "u sedlu"!

Treći put ove sezone Partizan je pobedio OFK Beograd. Sa 15 minuta šampionskog fudbala u finišu prvog poluvremena odbijen je još jedan napad Zvezde.

 MSL: Partizan ponovo "u sedlu"!  Izvor: MONDO

Treći put ove sezone Partizan je pobedio OFK Beograd. Do devetog boda protiv nekada izuzetno neugodnog rivala, crno-beli su došli odigravši 15 šampionskih minuta u finišu prvog poluvremena meča na Staroj Karaburmi - 1:3 (1:3)!

Do 30. minuta u sredu popodne, činilo se da lider posle 31. kola neće imati tri boda prednosti nad Crvenom zvezdom, koja je svoj deo posla obavila malo pre toga u Zrenjaninu, pobedivši Banat sa 2:1.

OFK Beograd je napadao, od prve sekunde, a posle 100 sekundi bilo je 1:0 za ekipu koja se bori za opstanak. Makedonac Bojan Markovski, koji je bio na probi u Partizanu, zakucao je loptu glavom u mrežu Mladena Božovića sa pet metara.

Partizan ni posle ranog gola nije igrao "ništa", OFK Beograd je bio taj koji je stvarao šanse, a Andrija Kaluđerović u dva navrata propustio je priliku da poveća vođstvo "romantičara". Jednom je dodao loptu nepreciznom Nuhiju, a drugi put i sam promašio gol.

Pola časa bilo je potrebno "Parnom valjku" da pokrene stroj... A, kada se mašina konačno upalila, Karaburma je očas posla sravnjena.

Nagoveštaj oštrog odgovora crno-belih usledio je u 31. minutu, kada je gost imao prvu šansu. Lazić je dodao loptu do Dijare, čiji je šut fijuknuo pored stative reprezentativca Radiše Ilića.

Dva minuta kasnije lopta je fijuknula pored Ilića, ali u gol. Akciju iz udžbenika već standardne Jokanovićeve jedanaestorke, koja se ne menja od finala Kupa, krunisao je golom Portugalac Moreira.

Lopta je od Tošića došla do Dijare, on ju je prosledio desno ka Jovetiću. Dribling mladog asa i pas, koji je Moreiru ostavio u situaciji da sa pet, šest metara može da bira gde će šutirati. Izabrao je 1:1.

Veliko slavlje na prepunoj severnoj tribini, koju su u potpunosti okupirali Grobari nije se ni stišalo, a već je bilo 2:1. Tri minuta posle izjednačenja, Stevan Jovetić je uzeo loptu, promešao odbranu domaćina i, kada je već duboko ušao u šesnaesterac, srušio ga je Miloš Bosančić, koji igra na pozajmici upravo iz Partizana.

Sudija Marko Popović iz Beograda potrčao je ka beloj tački, a sa iste siguran je bio defanzivac-golgeter Nenad Đorđević - 1:2. Radiša Ilić dokačio je prstima loptu, ali je nije zaustavio.

To nije bilo sve od Jokanovićeve postave pre odlaska na odmor. U 44. minutu levi bek Ivan Obradović zavrnuo je loptu na ivicu šesnaesterca, sačekao ju je Lamin Dijara i rutinski se oslobodio čuvara Lazarevića, koji će na tek na snimku shvatiti kako ga je Senegalac "izabacio".

Dijara je oči u oči sa Ilićem bio siguran - 1:3!

Na 2:3 mogao je smanji Andrija Kaluđerović, već u sledećem napadu, ali je prokockao i treću priliku na meču.

Povratak sa odmora doneo je promenu taktičkih zamisli, ali ne i golove. Partizan je usporio ritam, a OFK nastojao da smanji prednost. U uvodnim minutima nastavka prilike su imali Markovski i Veselinović, ali je Mladen Božović ostao nesavladan.

OFK Beograd: Ilić, Stevanović, Lazarević, Markovski, Oliveira, Adamović, Novaković, Nuhi, Bosančić, Krstičić, Kaluđerović.

Partizan: M. Božović, Maletić, Rnić, Djordjević, Obradović, Žuka, Lazić, Tošić, Moreira, Diarra, Jovetić.

Posle tih prilika, tim OFK Beograda izgubio je dah, izgubio i inicijativu, tako da je samo Radiša Ilić "krivac" što je do isteka susreta ostalo samo 1:3.

Čak četiri puta bio je pobednik u duelima "1 na 1" sa napadačkim tandemom Partizana. Tri puta obrukao se Dijara, jednom Jovetić.

Iako je već dva puta savladao OFK Beograd ove sezone, u Partizanu su se pribojavali gostovanja na Karaburmi. Iznenađenje se nije dogodilo ni ove srede.

Ostale su još dve subote "fore" fudbalerima Crvene zvezde da dočekaju kiks Partizana, tačnije poraz. U preostala dva kola, protiv Hajduka u Humskoj i Napretka u gostima 25. maja, osvajač Kupa ima pravo i na jedan remi...

REZULTATI 31. KOLA:

Banat - Crvena zvezda 1:2
(Vujević 58 - Jestrović 14, 32)

OFK Beograd - Partizan 1:3
(Markoski 2- Moreira 33, Djordjević 36pen, Dijara 44)

Čukarički - Bežanija 1:0
(Stjepanović 45)

Mladost - Borac 2:1
(Prtenjak 8pen, Jeremić 29 - Djoković 86)

Smederevo - Vojvodina 1:2
(Mudrinić 38 - Grozdanoski 44, Buač 63)

Hajduk - Napredak 2:0
(Komazec 54, Jovanović 83)

TABELA:

1. Partizan 74
---------------------
2. Crvena zvezda 71
3. Vojvodina 59
---------------------
4. Borac 40
5. Hajduk 39
6. Napredak 38
7. Čukarički 37
8. Mladost 35
9. OFK Beograd 33
---------------------
10. Smederevo 33
---------------------
11. Banat 28
12. Bežanija 17

U subotu, 17. maja, sastaju se: Bežanija - Napredak, Partizan - Hajduk, Crvena zvezda - OFK Beograd, Vojvodina - Banat, Borac - Smederevo, Čukarički - Mladost.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC