• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP UEFA: Zenit održao lekciju fudbala Škotima

Fudbalska pravda je zadovoljena, pehar pobednika Kupa UEFA ide u Sankt Peterburg. Prvi put u svojoj istoriji ruski Zenit osvojio je evro-trofej!

 KUP UEFA: Zenit održao lekciju fudbala Škotima  Izvor: MONDO

U velikom finalu u sredu uveče u Mančesteru, ruski tim predvođen holandskim stručnjakom Dikom Advokatom pokazao Škotima kako se igra fudbal.

Zenit Sankt Peterburg - Glazgov Redžers 2:0 (0:0)!

Meč se završio akcijom za TV špice, kojom su se fudbaleri Zenita ušetali u mrežu Glazgova. Loptu je sa tri metra zakucao Konstantin Zirjanov, na asistenciju Bekea, što je do ludila dovelo desetinak hiljada Rusa na "City of Manchester" stadionu i milionima u Rusiji...

Sudiji Peteru Frejdfeltu iz Švedske posle drugog gola "dželata" 37. izdanja Kupa UEFA ostalo je samo da dva puta kratko i jednom dugo dune u pištaljku.

Najdestruktivniju grupu fudbalera ove sezone u Evropi načeo je u 73. minutu Igor Denisov, koji je oduzeo loptu na polovini terena, dodao je majstoru Andreju Aršavinu i nastavio da sprinta ka golu. To je Aršavin znao da nagradi, poslao mu je loptu "u prazno", a ovaj zatresao mrežu najboljeg igrača Rendžersa golmana Nila Aleksandera.

Zanimljivo, Zenit će moći da odbrani titulu u Kupu UEFA, samo ako sledeće sezone bude treći u prvoj fazi Lige šampiona, koju su osigurali titulom prvaka Rusije. Pre toga, hit iz Sankt Peterburga, osetiće glamur Monte Karla krajem avgusta, kada će igrati Super kup Evrope sa pobednikom Lige šampiona.

Protivnika će saznati 21. maja, kada u Moskvi budu igrali Mančester junajted i Čelsi.

Zenit je apsolutno zaslužio da osvoji drugi po kvalitetu trofej u Evropi. Oni su prvi tim u istoriji takmičenja koji je podigao trofej, a počeo pohod u kvalifikacijama.

Na tom putu, Aršavin, Pogrebnjak (najbolji strelac Kupa UEFA, koji nije igrao u finalu zbog žutih kartona), Denisov, Zirjanov i ostali, rušili su Viljareal, Olimpik Marsej, Bajer Leverkuzen, Bajern Minhen... Setite se samo kako se veliki Bajern proveo na revanšu polufinala u Sankt Peterburgu.

Bilo je "samo" 4:0.

Sa druge strane, Rednžers je u drugo finale Kupa UEFA došao sa šest mečeva odigranih rezultatom 0:0! U polufinalu izbacili su Fiorentinu posle 210 minuta bunkera i boljeg izvođenja penala...

Oni će ostati sa 51. titulom prvaka Škotske, ali samo jednim evro-trofejom, Kupom pobednika kupova iz sezone 1971/72, upravo zbog toga što su i na finale, u domu Mančester sitija, izašli da se brane.

Sa jednim napadačem, Darševilom, tim menadžera Voltera Smita nije stvorio nijednu jedinu priliku u prvom poluvremenu, imao je jedan mali period dominacije između 55. i 60. minuta, koji je mogao da se završi golom Zenita iz kontre, ali je lob Aršavina sa gol crte izbacio jedan od dvojice defanzivaca koji su se našli iza već savladanog golmana Aleksandera.

Nije tada Zenit dao gol, a morao je i ranije, jer je na isteku prvog poluvremena sudija odbio da dosudi očigledan penal za Ruse, posle igranja rukom Kueljara na centaršut sa leve strane.

Ipak, sve je došlo na svoje u 73. minutu, a dobilo na efektivnosti u nadonkadi vremena - 2:0!

Kazna Zirjanova došla je posle opsade gola od strane Škota, koji su u finišu igrali na sve ili ništa. Naćo Novo je imao priliku da pogodi gol u 91. minutu, ali se svađao sa kolegom i poslao fudbal na tribine...

Zenit je imao 19 šuteva u okvir gola, Rendžers osam. Zenit je imao devet kornera, Redžers dva. Zenit je imao mnogo prilika, Redžers jednu...

Zato je fudbalska pravda zadovoljena.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC