• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo pravio šou u Tirani! Portugalac slavio u Albaniji, pa otkrio gdje će sljedeće sezone!

Autor Haris Krhalić

Žoze Murinjo je napravio šou poslije finala Lige konferencija.

 Murinjo nakon osvajanja Konferencijske lige Izvor: Profimedia

Roma je osvojila Ligu konferencijaŽoze Murinjo je donio prvi evropski trofej italijanskom klubu poslije 61 godine! Posljednji međunarodni pehar je osvojen davne 1961. godine.

Portugalski stručnjak je ispisao nove stranice istorije u Tirani. U finalu je njegov tim savladao Fejenord (1:0), gol vrijedan pehara dao je Nikolo Zaniolo u 32. minutu meča. Po završetku susreta je Žoze napravio pravi šou u Albaniji, odmah je podigao ruku i pokazao broj pet kao jasnu aluziju na pet evropskih trofeja koje ima.

Bilo mu je ovo peto evropsko finale, peta titula, a ujedno je postao i prvi trener u istoriji koji je osvojio Ligu šampiona, Ligu Evrope, UEFA Superkup i Ligu konferencija. Nije mogao da sakrije emocije poslije velikog uspjeha.

"Jedno je osvojiti titulu kada svi to očekuju, kada imate velika ulaganja, a nešto potpuno drugačije je kada uradite ovako nešto, osjećate se besmrtnim, stvarno je posebno. Rekli su mi već da sam jedini uz Aleksa Fergusona i Đovanija Trapatonija koji je osvajao trofeje u tri različite decenije, osjećam se malo staro zbog toga", nasmijao se Murinjo.

Imao je jasnu poruku za navijače - ne moraju da brinu za njega!

"Ostajem u Romi! Bez obzira na ponude, glasine ili šta god, ne idem odavde. Potrebno je da razumijemo i vlasnike kluba koji su sjajni kljudi i uvjeren sam da zajedno možemo da napravimo snažan projekat. Osjećam se kao Romanista u ovom trenutku", zaključio je Murinjo.

Sa "vučicom" će sljedeće sezone igrati u Ligi Evrope sa jasnim ciljem da uvede tim u Ligu šampiona. Već se priča da bi prvo pojačanje mogao da bude Paulo Dibala.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC