• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: "Gusari" se oprostili debaklom

Sent Pauli poražen od Bajerna 1:8 na svom terenu i kolo prije kraja izgubio sve šanse da zadrži prvoligaški status.

 BUNDES: "Gusari" se oprostili debaklom Izvor: MONDO

Borusija je u prošlom kolu obezbijedila titulu, Bajer iz Leverkuzena i Bajern će odlučiti ko će u direktno u Ligu šampiona, a ko u kvalifikacije, dok su sigurni učesnici Lige Evrope Hanover i Majnc.

Posljednje kolo Bundeslige narednog vikenda donijeće rasplet na dnu tabele, odnosno odgovor na pitanje ko će pored Sent Paulija u niži rang. Konkurenti su Ajntraht, Menhengladbah i Volfsburg.

Sve utakmice 33. kola odigrane su u istom terminu, a bilo je iznenađenja...

Bajren je ubjedljivom pobjedom u Hamburgu protiv Sent Paulija obezbijedio učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a ako mu se poklope rezultati u posljednjem kolu ima priliku da na kraju stigne i do druge pozicije - direktnog plasmana u najjače evropsko klupsko takmičenje.

Bavarci su deklasirali "gusare" 8:1 i ostavili ih i bez teoretske šanse da mogu da obezbijede opstanak u ligi. Sent Pauli se poslije jedne sezone vraća u "cvajtu". Bajern je u prvom poluvremenu rutinski odradio posao u Milerntor stadionu, a u nastavku meča demolirao je protivnika. Nakon ubjedljivog vođstva od 5:0, dozvolio je domaćinu da postigne počasni pogodak, ali je u posljednjih deset minuta dao još tri gola.

Zanimljivu scenu priredili su domaći navijači u 30. minutu. Umjesto šalova i zastava počeli su da mašu ličnom obućom. Na sreću po ostale gledaoce to nije potrajalo.

U korist Bajerna išao je i rezultat iz Štutgartu, gdje su "švabe" pobijedile Hanover - 2:1. Gosti su sa Bavarcima vodili žestoku borbu za treće mjesto, ali su u finišu posustali. Ipak, navijači Hanovera nemaju razloga da žale jer su poslije duže vremena mogli da se raduju odličnim partijama svojih ljubimaca. Ovaj put izboren je plasman u Ligu Evrope, što je takođe veliki uspjeh za klub.

Štutgart je u jednom trenutku bio najozbiljniji kandidat za "cvajtu", ali su Zdravko Kuzmanović (odigrao svih 90 minuta protiv Hanovera) i drugovi uspjeli da se trgnu u finišu i obezbijede opstanak.

Menhengladbah je na dobrom putu da se spasi. Borusija se dugo mučila sa Frajburgom, ali je za samo dva minuta (80. i 82) uspjela da postigne dva gola i veoma vrijedna tri boda. Favreov tim stigao je do baraž pozicije, ali sa istim brojem bodova kao Volfsburg, koji nije u opasnoj zoni.

"Vukovi" su vodili protiv Kajzerslauterna na svom stadionu, međutim, pogodak Marija Mandžukića nije bio dovoljan ni za jedan bod. Lakić i Amedik donijeli su preokret.

Bodove spasa osvojili su Verder i Keln.

Na Vezeru je gostovao novi šampion iz Dortmunda, koji je protekle nedelje očigledno mnogo slavio, jer ga je Verder pobijedio sa 2:0, dok je Keln u Frankfurtu istim rezultatom nadigrao Ajntraht.

BORBA ZA OPSTANAK - POSLJEDNJE KOLO:

Dortmund - Frankfurt
HSV - Menhengladbah
Hofenhajm - Volfsburg

Poslije Mančester junajteda i Majnc je porazio Šalke - 1:3. Najprijatnije iznenađenje prvog dijela sezone stiglo je do tri boda u Gelzenkirhenu.



PAROVI I REZULTATI 33. KOLA:

Verder - Borusija Dortmund 2:0 (1:0)
/Silvestre 9, Pizaro 64/

Volfsburg - Kajzerslautern 1:2 (1:2)
/Mandžukić 6 - Lakić 25, Amedik 44/

Leverkuzen - Hamburg 1:1 (0:1)
/Vesterman 3, Kisling 64/

Borusija Menhengladbah - Frajburg 2:0 (0:0)
/Hanke 80, Rojs 82/

Nirnberg - Hofenhajm 1:2 (1:1)
/Volšajd 16 - Firmino 40, Sigurdson 86/

Sent Pauli - Bajern Minhen 1:8 (0:2)
/Eger 78 - Gomez 10, 52, 86 Van Bujten 31, Roben 54, 84 Riberi 74, 88/

Ajntraht Frankfurt - Keln 0:2 (0:1)
/Čihi 24, Podolski pen 90/

Šalke 04 - Majnc 1:3 (1:0)
/Huntelar 47 - Šurle 52, Holtbi 82, Noveski 85/

Štutgart - Hanover 2:1 (0:0)
/Hajnal 58, Okazaki 61 - Stindl 68/

TABELA: Borusija D. 72, Bajer Leverkuzen 65, Bajern 62, Hanover 57, Majnc 55, Nirnberg 47, Frajburg 44, Hamburg 44, Hofenhajm 43, Šalke 40, Kajzerslautern 43, Štutgart 42, Verder 41, Keln 41, Volfsburg 35, Borusija M. 35, Ajntraht 34, Sent Pauli 29 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC