• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Vojvodina odustala, sprema se za Kup

Sa mladim timom Novosađani su izborili remi protiv Borca (1:1). U lokalnom derbiju Sloboda naplatila dugove Javoru (2:0).

 JSL: Vojvodina odustala, sprema se za Kup Izvor: MONDO

U Vojvodini su, poslije poraza od OFK Beograda prije dva kola, digli ruke od prvenstva i okrenuli se finalu Kupa Srbije sa Partizanom.

Četiri dana prije, za Novosađane, najvažnije utakmice u sezoni, u 26. kolu Jelen Superlige: Borac Čačak - Vojvodina 1:1 (1:1).

"Zebre" su kraj Morave povele u 39. minutu pogotkom vižljastog napadača Jovana Damjanovića, ali je prije odlaska na odmor uspio da izjednači Slobodan Novaković, što je bio i konačan ishod utakmice, uprkos tome što su Čačani u drugom poluvremenu bili bliži pobjedi.

Voša sada, četiri kola prije kraja prvenstva, ima osam bodova manje od Partizana i tri od Crvene zvezde, s kojom se sastaje u posljednjem kolu na svom terenu.

Trener Vojvodine Zoran Milinković u Čačku nije izveo na teren Giorgija Merebašvilija, Nikolu Lazetića, Abubakara Oumaruja, Branislava Trajkovića, Daniela Mojsova, Vladana Pavlovića, kao i kapitena, golmana Željka Brkića, pa je kapiten bio mladi Slobodan Medojević.

Ni Milinkovićev kolega Slavko Petrović nije mogao da računa na veliki broj standardnih prvotimaca, pa se može konstatovati da su u Čačku igrali mladi sastavi dva crveno-bijela rivala, koji su četvrti put u elitnom rangu remizirali na stadionu Borca, koji je ostao sa tri pobjede nad Vojvodinom, a gosti sa pet trijumfa u svojstvu gosta.

Vojvodina je od devet mogućih bodova u posljednja tri kola osvojila četiri, a ovaj pad u formi i rezultatima uslijedio je poslije perfektne serije od osam uzastopnih pobjeda u proljećnom dijelu prvenstva. Ipak, sve ovo pašće brzo u zaborav navijača, ukoliko se u srijedu Vojvodina prvi put u istoriji bude dokopala Kupa.

O Kupu u Lučanima nisu razmišljali, ali o lokalnom rivalitetu jesu itekako.

Fudbaleri Slobode Point Sevojno, u iščekivanju da bude završen njihov stadion u Užicu, odigrali su još jedan superligaški meč u obližnjoj varoši i vratili "milo za drago" komšijama iz Ivanjice.

Jesenas je Javor pobijedio Slobodu 1:0, ovog puta je Sloboda pobijedila Javor 2:0. Oba pogotka postigao je Predrag Lazić, prvi u 28. minutu, a onda još jedan u jeku inicijative ekipe Zorana Njeguša, u prvom minutu nadoknade.

Ovih 2:0 deluje ubjedljivo, ali na terenu nije bilo tako, jer je Javor bio ofanzivniji tim, naročito u drugom poluvremenu kada je imao tri odlične prilike za izjednačenje. Kada su se Ivanjičani dobro ispromašivali, uslijedila je kazna, pa su tako doživjeli prvi poraz poslije tri uzastopne pobjede u prvenstvu, a četiri u pet kola.

Javor je do gostovanja u Lučanima osvojio 13 od mogućih 15 bodova u mečevima sa Inđijom, Čukaričkim, Metalcem, BSK Borčom i Jagodinom.

S druge strane, poslije hrabrog stradanja u meču sa Crvenom zvezdom (1:5), Sloboda je zabilježila i treću uzastopnu pobjedu, pa je za bod preskočila Ivanjičane na tabeli poslije 26. kola.

PAROVI 26. KOLA:

OFK Beograd - Crvena zvezda 0:0

Borac - Vojvodina 1:1 (1:1)
/Damjanović 39 - Novaković 45/

Sloboda Sevojno - Javor 2:0 (1:0)
/Lazić 28, 90+1/

U nedelju (17.00):

Rad - Smederevo
Hajduk - Jagodina
Metalac - Čukarički

U utorak (17.00):

Inđija - Spartak Zlatibor voda

U petak:

Partizan - BSK Borča 4:0 (1:0)
/Savić 33, Vukić 50, 60, Iliev 56/

TABELA: Partizan (+1) 68, Crvena zvezda (+1) 63, Vojvodina (+1) 60, Rad 45, Sloboda Sevojno (+1) 37, Spartak 36, Javor (+1) 36, OFK Beograd (+1) 35, Smederevo 34, Borac Čačak (+1) 29, BSK Borča (+1) 29, Jagodina 27, Inđija 20, Metalac 19, Hajduk 18, Čukarički 4.

(MONDO, foto: arhiva MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC