• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borili se za viši rang, pa se malo zanijeli: Pobijedili 95:0, a njihov rival 91:1!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Fudbalski savez Sijera Leonea odmah pokrenuo istragu o namještanju utakmica druge lige.

 Namještanje utakmica u Sijera Leoneu pobijedili 95-0 i 91-1 Izvor: MN PRESS

Fudbalske i pravosudne vlasti u Sijera Leoneu sada će imati pune ruke posla, nakon utakmica posljednjeg kola tamošnje lige u kojima su viđena dva rezultata kakva fudbal ne pamti.

Ekipe Kahunla Rendžersi i Gulf ušle su u posljednje kolo sa istim brojem bodova pa su dueli protiv njihovih gradskih rivala Lumbebu junajteda, odnosno Kokvima Libanona odlučivali o tome ko će u viši rang.

I jedni i drugi su se u silnoj želji da nadmaše rivala potpuno zanijeli i odlučili da namjeste svoje mečeve.Tako je Kahunla savladao Lumbebu rezultato 95:0, a Galf je pobijedio Kokvimu 91:1!

To bi značilo da su svakog minuta postizali najmanje po gol, međutim, ovdje je situacija još gora, jer su na poluvremenu rezultati bili 2:0 i 7:1.

S obzirom da je u konačnici odlučivala gol-razlika i jedni i drugi riješili su da u drugom poluvremenu "sipaju“ golove u mrežu protivnika.

Da stvar bude sumnjivija, sudija meča između Galfa i Kokvime je nakon odigranih 45 minuta na pauzi odbio da sudi drugo poluvrijeme i on je nastavljen.

Na kraju zabilježeni su potpuno nesvakidašnji rezultati koji nisu promakli ni fudbalskim zvaničnicima i oba mela su poništena, te je pokrenuta istraga zbog sumnji o namještanju utakmica.

"Ne možemo dozvoliti da ovakva sramotana situacija prođe nekažnjeno. Svi za koje se utvrdi da su krivi biće kažnjeni u skladu sa pravilima Saveza, a osim toga biće predani državnoj antikorupcionoj komisiji", rekao je predsjednik FS Sijera Leonea Tomas Dedi Brima.

Izvršni director Kuhanla Redžersa osudio je na društvenim mrežama ponašanje svoje ekipe, ali i ostale tri ekipe.

"Želim da se izvinim navijačima u našoj zemlji i svijetu zbog čudnog rezultata mog kluba. Želim da istaknem da najoštrije osuđujem nesportsko ponašanje mog tima i drugih ekipa koje su uključene. Oformio sam komisiju koja će istražiti cijeli tim, uključujući tehničko osoblje i članove uprave i oni koji budu odgovorni će snositi posljedice", rekao je on.

Generalno menadžer Lumbebua Mohamed Jan Said Džalo na spornom meču mijenjao je odsutnog trenera, a nakon poraza 95:0 u kojem su trojica njegovih igrača zaradila crvene kartone pokušao je da opravda svoju ekipu.

"Ne znam za bilo kakvo namještanja, ali ne mogu da garantujem za ostale. Primili smo mnogo golova u drugom poluvremenu. Bio sam frustriran i u jednom trenutku sam napustio teren od bijesa, ne znam ni koliko smo na kraju primili golova. Nikada neću učestvovati u namještanju mečeva. Pozivam fudbalske vlasti da istraže obje utakmice i kazne ako je neko to radio. Ukoliko se ne dokaže krivica, neka tako bude", rekao je on.

Predsjednik drugog kluba koji je bio poražen, Kokvima Libanon u pokušaju da opravda ovaj skandal čak je rekao da se radilo o prijateljskom meču, odnosno da zvaničnog meča nije bilo, već da su “neki fudbaleri iz lokalne zajednice, uključujući neke igrače Kokvime odigrali utakmicu kako bi zabavili navijače koji su platili karte da gledaju meć sa Galfom”.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC