• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sedorf: Zbog ovoga se igra fudbal

Milan poslije sedam godina postao prvak Italije, uprkos činjenici da je u ekipi imao 13 igrača starih 33 godine i više.

 Sedorf: Zbog ovoga se igra fudbal Izvor: MONDO

Za napad na Ligu šampiona bilo je potrebno mnogo više, ali Milan je za takmičenje u Seriji A imao idealan spoj mladosti i iskustva.

Trener Masimilijano Alegri dva kola prije kraja je obezbijedio titulu sa igračima na zalasku karijere - Sedorfom (35), Gatuzom (33), Nestom (35), Ambrozinijem (33), Zambrotom (34), Van Bomelom (34), Jepesom (35), Odom (34)...

Za mnoge od njih ne bi ove sezone bilo mjesta u drugim velikim evropskim klubovima, ali ih je Alegri maestralno uklopio sa fudbalerima u zenitu karijere (Ibrahimović, Robinjo, Tijago Silva, Flamini, Antonini) i onima koji će tek pružati svoje najbolje partije (Pato, Boateng, Abate...)

Klarens Sedorf bio je u timu koji se 2004. radovao prethodnom "skudetu", ali je vrlo moguće da ga nećemo gledati na San Siru naredne sezone.

"Ovo su trenuci zbog kojih vredi igrati fudbal. Ne želim sada da pričam o sebi. Mnogo je važnije šta ova titula znači za Milan i koliko ovaj tim još može da napreduje", rekao je holandski internacionalac.

Ugovor ističe i Masimu Ambroziniju, koji nosi crveno-crni dres već 16 godina.

"Apsolutno smo zaslužili da budemo prvaci", rekao je on, a saglasio se Alesandro Nesta.

"Bili smo prvi na tabeli od početka sezone, pa je jedino logično da i završimo sezonu na vrhu. Mislim da su Ibrahimović i Tijago Silva najzaslužniji za ovu titulu".

Milanov napad ove sezone je imao manje-više isti učinak kao Interov ili Udinezeov, ali je odbrana sa samo 23 kapitulacije na 36 utakmica bila daleko najčvršća u Italiji.

Ibrahimović, Robinjo i Pato zajedno su dali 40 golova, dok su najbolji strijelci među veznim fudbalerima Sedorf i Boateng sa po skromna tri pogotka.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC