• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Sampa ide u Seriju B?

Udineze u uzbudljivom meču savladao Lacio i stigao na korak do Lige šampiona. Đenova "upropastila" komšiju, Sampdorija ide ka Seriji B!

 SERIJA A: Sampa ide u Seriju B? Izvor: MONDO

Najzanimljivija utakmica nedjeljnog programa 36. kola Serije A odigrana je na Friuliju. Udineze je pobijedio Lacio i poslije remija Rome i Milana na Olimpiku, zauzeo četvrto mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Dvostruki strijelac za "zebre" bio je Antonio Di Natale. Iskusni napadač dva puta je pred kraj prvog poluvremena pobjegao odbrani Lacija i postigao još dva gola u sezoni, ukupno 29.

Gosti su i u prvom poluvremenu bili ofanzivniji, kao i u drugom, kada se uglavnom igralo na polovini Udinezea. Lacio je propustio odlične prilike da preokrene rezultat. Mauro Zarate je skandalozno izveo penal u 67. minutu, a Samir Handanović mu je maltene uhvatio živu loptu, a da se pritom nije ni pomjerio.

Penal je skrivio Gabriele Anđela, koji je nesmotreno uklizao Kristijanu Brokiju, i zbog toga je zaradio direktan crveni karton.

Libor Kozak je smanjio na 2:1 u 76. minutu, a taj rezultat ostao je aktivan do kraja. Udineze dva kola prije kraja ima 62 boda, dva više od Rome i Lacija.

Siniša Mihajlović i Fiorentina izgubili su u Milanu od Intera. Još uvijek aktuelni šampion, koji će za dva kola morati krunu da preda "rosonerima", pobijedio je sa 3:1. Dejan Stanković nije bio u ekipi Intera, dok je Adem Ljajić dobio šansu u drugom poluvremenu.

Leće je pobjedom protiv Napolija stigao do vrlo važnih bodova u borbi za opstanak. Bitnu pobjedu zabilježila je i Ćezena na Sardiniji protiv Kaljarija (2:0). Katanija će mirno dočekati posljednja dva kola jer je pobjedom u Breši (2:1) obezbijedila opstanak.

Sampdorija se, možda, seli u Seriju B! A tamo će je poslati niko drugi do gradski rival - Đenova.

Đenovi ovaj meč ništa nije značio, Sampdoriji jeste. Ali, Đenova je igrala kao da joj od toga zavisi život. I pobijedila je golom u posljednjim sekundama sudijske nadoknade, odnosno u 97. minutu!

"Bye, Bye", pisalo je na jednom transparentu navijača Đenove, koji su tako "pecnuli" navijače suprotnog tabora, a njima vjerovatno sada nije ni do čega.

Đenova je povela u 45. minutu golom Antonija Floresa, izjednačio je Nikolo Poci u 66. minutu, poslije greške golmana Đenove Eduarda, a u 97. minutu Boseli je sjajnim udarcem iz okreta, donio neopisivu radost navijačima Đenove.

Sampdorija je ostala na dva boda manje od Lećea i pitanje je da li će nekadašnji šampion Italije ostati u elitnom društvu.

Mnogo emocija i tenzija bilo je na meču u Đenovi, a u finišu je bilo i čarki na terenu. Ceh je platio Đandomeniko Mesto iz Đenove, koji je, isključen ni kriv, ni dužan, jer je došao da razdvaja i smiri strasti!

Bolonja i Parma igrali su bez golova.

REZULTATI 36. KOLA:

nedjelja:

Bolonja - Parma 0:0

Breša - Katanija 1:2 (0:1)
/Dijamanti 90 - Silvestre 27, Berđesio 75/

Kaljari - Ćezena 0:2 (0:0)
/Himenez 54, Malunja 84/

Inter - Fiorentina 3:1 (2:0)
/Pacini 25, Kambijaso 28, Kutinjo 77 - Đilardino 74/

Leće - Napoli 2:1 (0:0)
/Korvija pen 49, Ševanton 89 - Maskara 67/

Udineze - Lacio 2:1 (2:0)
/Di Natale 35, 42 - Kozak 76/

Đenova - Sampdorija 2:1 (1:0)
/Flores 45', Boseli 90+7' - Poci 66'/

ponedjeljak:

Juventus - Kjevo (20.45h)

subota:

Palermo - Bari 2:1 (1:1)
/Mikoli 39, Bovo 53 - Bentivoljo 7/

Roma - Milan 0:0

TABELA: Milan 78, Inter 72, Napoli 68, Udineze 62, Lacio 60, Roma 60, Juventus /-1/ 56, Palermo 53, Fiorentina 49, Đenova 48, Kaljari 44, Katanija 43, Kjevo /-1/ 42, Parma 42, Bolonja (-3 boda) 41, Ćezena 40, Leće 38, Sampdorija 36, Breša 31, Bari 21 bod.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC