• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Šampion je Mančester junajted!

"Crveni đavoli" u odlučujućem meču pobijedili Čelsi 2:1 (2:0) na Old Trafordu i praktično riješili borbu za titulu u Premijer ligi. Vidić strijelac!

 PREMIJER: Šampion je Mančester junajted! Izvor: MONDO

Sve je gotovo! Mančester junajted je na korak do titule šampiona Engleske - rekordne devetnaeste!

"Crveni đavoli" pobijedili su u derbiju sezone Čelsi na Old Trafordu i dva kola prije kraja došli do plus šest! Junajtedu je protiv Blekburna u gostima i Blekpula kod kuće dovoljan i bod za novu titulu, kojem će konačno prestići Liverpul.

Pogledajte Foto-galeriju!

"Crveni" su do 1993. godine bili ubjedljivo prvi sa 18 titula, ali od osnivanja Premijer lige (sezona 1992/93) nisu osvojili nijednu, dok su "đavoli" sa Aleksom Fergusonom na čelu čak 11 puta bili najbolji, a smiješi im se i dvanaesti trofej.

U nedjelju, u Mančesteru, nije bilo dileme. Uprkos činjenici da im je i bod bio dovoljan protiv "plavaca" domaćin je napao od prvog minuta! Ferguson je želio osvetu za poraz s kraja prošle sezone, kada je Čelsi, upravo na Old Trafordu, golom Didijea Drogbe iz ofsajda, stigao do tri boda (2:1) i titule.

Anćeloti je bio bolji i u prvom meču ove sezone na Stamford Bridžu, rezultat je takođe bio 2:1, međutim Vidić i drugovi pobijeđivali su kada je to bilo najpotrebnije - danas i u Ligi šampiona.

Igrači i navijači Čelsija šokirani su već u 37. sekundi.

Gosti su krenuli sa centra, izgubili loptu, a Mančester je iz kontre postigao gol. Park je odigrao kroz sredinu za Havijera Ernandeza, koji je lako prošao pored Davida Luiza i još lakše poslao lopti pored nemoćnog Čeha - 1:0.

Old Traford je "eskplodirao"!

Na krilima ranog vođstva, puni samopouzdanja i vjere u uspjeh, igrači Junajteda jurnuli su ka golu grogiranih "plavaca". Svaki napad domaćina bio je opasan po gol Čelsija, a Čeh je u nekoliko navrata bio na iskušenjima.

Tek u 19. minutu gosti su došli do prilike, ali je Van der Sar zaustavio šut Salomona Kalua sa 12-13 metara iskosa sa desne strane. Umjesto da dođe do daha, tim Karla Anćelotija primio je još jedan gol.



Strijelac je bio Nemanja Vidić!

Ji Sung Park je snažnim udracem iz daljine primorao Čeha da paradom spasava svoj gol. Golman Čelsija je izbio loptu u korner poslije kojeg je na scenu stupio Nemanja Vidić. Gigs je nakon kratke kombinacije sa Parkom na lijevoj strani, ubacio loptu na ivicu peterca gdje se kapiten "đavola" "poklonio" između Liuza i Ivanovića i pogodio cilj.

Nakon 23 minuta igre Junajted je u velikom derbiju vodio sa 2:0.

Povukao se domaćin poslije ranog i viskog vođstva, što je Čelsi počeo da koristi. Prvo je Kalu imao odličnu priliku da smanji rezultat samo minut poslije gola Vidića, ali je Van der Sar sjajno intervenisao, da bi nešto kasnije Didije Drogba dva puta pokušao iz "slobodnjaka".

Prvi šut odbranio je Holanđanin, a drugi put šutirao je pored gola.

Čelsi je krenuo na sve ili ništa u drugom poluvremenu, ali je Fernando Tores šansu dobio tek od 61. minuta i to umjesto Kalua. Na početku drugog dijela Ramires je ušao umjesto Mikela, a Aleks je zamijenio Luiza.

Gosti su napadali, ali su tek u 69. minutu stigli do prilike i gola. Ramires je centrirao sa desne strane, Ivanović je nadskočio odbranu Junajteda, zahvatio loptu glavom koju je na putu ka golu u mrežu sproveo Frank Lampard.

Ali, bio je to samo tračak nade za Čelsi.

Mogao je Mančester da odgovori već u narednom napadau. Stopostotnu priliku propustio je Vejn Runi. Ernandez je odigrao za reprezentativca Engleske, koga sjajnim uklizavanjem Aleks sprečava da pošalje loptu u mrežu.

Do kraja utakmice Runi i Ćićarito su imali odlične prilke...

MANČESTER JUNAJTED: Van der Sar - Fabio (od 88' Smaling), Ferdinand, Vidić, Ošej (od 46' Evans) - Gigs, Park, Kerik, Valensija - Runi, Ernandez.

ČELSI: Čeh - Kol, Teri, Luiz (od 46' Aleks), Ivanović - Lampard, Esijen, Mikel (od 46' Ramires) - Maluda, Drogba, Kalu (od 61' Tores).

TABELA: Mančester junajted 76, Čelsi 70, Arsenal 67, Mančester siti /-1/ 62, Totenhem /-1/ 56, Čiverpul /-1/ 55, Everton 51, Bolton 46, Stouk 46, Fulam /-1/ 45, Njukasl 44, Sanderlend 44, VBA 43, Aston Vila 42, Blekburn 39, Birmingem 39, Vulvsi 37, Blekpul 36, Vigan 36, Vest Hem 33 boda.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC