• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evropska bruka Radničkog iz Niša! Ispao na penale od autsajdera sa Malte - i Piksi vidio katastrofu na Čairu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Spektakularan meč na Čairu donio je prolaz Gziri, a ne srpskom predstavniku koji je razočarao.

 Radnički iz Niša ispao od Gzire u Konferencijskoj ligi Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Radničkog iz Niša su ostali šokirani na Čairu. Tri puta su imali prednost, sekunde su ih dijelile od plasmana u treće kolo kvalifikacija, a na kraju su završili učešće u Evropi već u drugoj rundi - prvoj koju su igrali. Izabranici Tomislav Sivića pogodili su samo jedan od četiri penala u seriji, što je bilo nedovoljno za prolaz.

Sa druge strane, fudbaleri Gzire su u ključnim trenucima meča bili dovoljno pribrani da savladaju Dujmovića sa bijele tačke, pa Maltežani zasluženo odlaze u treću rundu kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

RADNIČKI - GZIRA 1:3 nakon penala (2:2 nakon regularnog dijela, 3:3 nakon produžetaka)

Ekipa sa Čaira propustila je ogromnu šansu da se plasira u treću rundu. Prvo su do prednosti stigli preko Antona Tolordave, ali je ta prednost potrajala tek nekoliko desetina sekundi. Džeferson je ekspresno izjednačio na drugoj strani terena, a Radnički je ponovo morao da krene od nule.

Dugo nije uspijevao da stvori pravu priliku, sve dok Sava Petrov nije jednu "ničiju" loptu spakovao u mrežu gostujućeg tima, nakon što se junački izborio protiv rivala u kaznenom prostoru. Djelovalo je da je to dovoljno Radničkom, ali ovog puta nije bio taj slučaj. Nekoliko sekundi nakon gola Petrova meč u Nišu prekinut je zbog nestanka struje - odnosno gašenja reflektora, a Gzira je opasnije krenula u nastavak. Morali su na sve ili ništa, a gol u 12. minutu nadoknade donio im je produžetak.

I tamo je Radnički imao svoju šansu, pošto je Pejović donio treću prednost Nišlijama. Bio je precizan sa bijele tačke na radost domaće publike, ali je Sivićeva ekipa još jednom bila katastrofalna u odbrani. Nekoliko minuta prije kraja produžetka Gzira je preko Maksvela stigla do 3:3 i šanse da sa penala eliminiše favorita koji je igrao pred svojim navijačima.

Penal-serija je donijela veliku nervozu fudbalera Radničkog. Pejović i Mićibući su pogodili prečku, a udarac Petrova zaustavio je golman gostiju koji je na taj način Nišlije, koje je gledao i selektor Srbije Dragan Stojković, izbacio iz Evrope.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hmm

Ovi bi Borcu petardu uvalili.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC