• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je Partizan oštećen u Novom Pazaru? Izgubili golom iz penala, skoro cijeli meč sa igračem manje...

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nakon poraza Partizana u Novom Pazaru, sudijski ekspert analizirao je sporne situacije.

 Ekspert odgovorio da li je Partizan oštećen protiv Novog Pazara Izvor: TV Arena sport/screenshot

Partizan je u petak u Novom Pazaru doživio prvi poraz ove sezone, čime je trener Ilija Stolica nastavio loš niz, pa se dan kasnije (ponovo) ozbiljno priča o njegovoj smjeni.

Crno-bijeli su bili vrlo loši na gostovanju kraj Jošanice, a košmarnu utakmicu odigrao je štoper Siniša Saničanin. Iskusni reprezentativac Bosne i Hercegovine napravio je penal u 25. minutu kojim je Novi Pazar došao do pobjedonosnog gola preko Mijića, a istovemeno je Saničanin ostavio saigrače na cjedilu pošto je dobio drugi žuti karton.

Sudijski ekspert Zdravko Jokić komentarisao je za TV Arena Sport ovu situaciju i procijenio da arbitar Marko Ivković nije pogriješio u ovoj situaciji.

"Ovde je igrač Novog Pazara nadmudrio igrača Partizana. U inerciji, poslije finte igrača Pazara, Saničani ga je udario u članak i to je prekršaj u svakom slučaju. Ovo je procjena da je očigledna prilika za postizanje pogotka. Pošto je igrač Partizana već imao žuti, dobio je drugi žuti. Da ga je odgurnuo rukama - to bi bio direktan crveni karton. Ovde se smatra da je išao da oduzme loptu u situaciji za gol", ocijenio je Zdravko Jokić.

Penalu za Novi Pazar u 25. minutu prethodnila je još jedna slična situacija u kojoj je domaćin tražio kazneni udarac, ali Jokić procjenjuje da tu nije bilo elemenata za najstrožu kaznu.

"Sudija je vidio da je igrač Novog Pazara zakačio Ljubomira Fejsu i zbog toga je pao. Desnom nogom je udario u lijevu nogu igrača Partizana i došlo je do pada. Sudija je bio dijagonalno i vidio je dobro ovu situaciju", rekao je Jokić i dodao da je sudija Ivković dobro postupio i kada u nadoknadi vremena nije svirao penal za crno-bijele.

Tada je Lutovac pao kod golmana Kljajića, međutim...

"Ima razlike u startu na golmana ili drugog igrača. Ovdje je bitno da je golman Novog Pazara odigrao loptom i sve što se dešava uz njega - nije prekršaj", zaključio je Jokić.

Pogledajte

00:52
Novi Pazar - Partizan penal crveni karton
Izvor: ArenaSport
Izvor: ArenaSport

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC