• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

O potezu hrvatskog igrača priča region: Donirao jetru majci i rizikovao karijeru - 4 mjeseca kasnije opet trenira!

Autor Dušan Ninković

Veliki gest mladog hrvatskog fudbalera koji je zbog majke bio spreman da završi igračku karijeru.

 Fudbaler-Robert-Peric-Komsic-donirao-majci-jetru Izvor: Facebook/robert.perickomsic.5/Printscreen

Hrvatski fudbaler Robert Perić-Komšić (23), napadač Cibalije iz Vinkovaca koja se takmiči u drugom rangu hrvatskog fudbala, pravi je heroj! Posljednjih mjeseci on u centru pažnje nije bio zbog fudbala, iako mnogi smatraju da je veoma talentovan, već zbog doniranja jetre svojoj majci!

Nakon tri neuspješne transplatacije koje je imala njegova majka, Robert je odlučio da i sam bude donor kako bi joj produžio život. oni su zajedno otputovali u Tursku gdje je operacija i obavljena, a četiri mjeseca nakon toga fudbaler se vratio na teren!

"Mama je veći heroj od mene. Ne daj Bože nikome ono što je onda proživjela u proteklih 13 godina. Imala je tri neuspjele transplantacije jetre s mrtvog donora", rekao je Perić-Komšić za portal "Vinkulja".

On je sada u trenažnom procesu sa svojim klubom i uskoro će biti spreman da zaigra fudbal. Samo nekoliko mjeseci nakon što je čak 70 odsto jetre donirao svojoj majci, Robert Perić-Komšić vraća se na fudbalski teren, iako ljekari nisu mogli to da mu garantuju kada im je saopštio da želi da donira organ majci koja je u tom trenutku bila veoma bolesna.

"Nisam uopšte razmišljao o tome jer sam imao jasnu misiju, da mama bude dobro. Ostalo je bilo sporedno. Brat i otac zbog stanja jetre nisu mogli da doniraju organ, a mami je vrijeme isticalo. Trbuh joj se punio vodom i bilo je pitanje dana. Mama mora da uzima terapiju, ali to za nju nije nikakva novost, jer je već godinama pod lijekovima. Meni su svi nalazi uredni, jetra je dva mjeseca nakon operacija bila gotovo u cjelosti regenerisana. Uglavnom, bježim od neke priče o herojstvu, učinio sam ono što bi vjerujem učinio svako ko je odrastao u funkcionalnoj porodici. Meni je majka dala život, ja sam njoj produžio", pojasnio je mladi fudbaler.

Robert Perić-Komšić je rođeni Sarajlija, a tokom mlađih kategorija igrao je za Željezničar, zatim slovački Zlatne Moravce, hrvatske klubove Lokomotivu iz Zagreba i Rudeš, kao i španski Alaves. U seniorskoj karijeri je branio boje Istre i Cibalije, a u prethodnoj sezoni je postigao dva gola pre nego što je prekinuo karijeru da bi donirao jetru.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC