• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pjevali Putinu na Ligi šampiona, UEFA ih kaznila: Provocirali Ukrajince sa tribina, evo koliko će morati da plate!

Autor Haris Krhalić

"Disciplinci" UEFA odredili su kaznu turskom klubu zbog klicanja ruskom predsjedniku na utakmici protiv Dinamo Kijeva

 UEFA kaznila Fenerbahče Izvor: Twitter/screenshot/@Foraorg/Profimedia

Navijači Fenerbahčea provocirali su Dinamo Kijev na utakmici svog tima i ukrajinskog velikana. Klicali su Vladimiru Putinu, predsjedniku Ruske Federacije, a UEFA je zbog toga kaznila turskog velikana.

Evropska "kuća fudbala" saopštila je da će Fenerbahče morati da plati 50.000 evra i da djelimično zatvori stadion (bar 5.000 mjesta) na sljedećoj utakmici nekog UEFA takmičenja, a sve to zbog ubacivanja predmeta na teren i provokativne poruke, odnosno skandiranja", navedeno je u obrazloženju kazne.

Takođe, navedeno je da će Fener zbog toga biti pod uslovnom kaznom u trajanju od dvije godine, počev od dana donošenja ove odluke. Jasna je bila namjera navijača turskog tima da iritiraju Ukrajince, čija zemlja mjesecima ratuje protiv ruske vojske, a obrazloženje u Istanbulu je bilo da je sve počelo provokacijom fudbalera Dinama.

Predsjednik Fenerbahčea Ali Kodž oglasio se kada je UEFA pokrenula istragu i oštro poručio da nema namjeru da se izvinjava Ukrajincima. "Poslije neprikladnih izjava ukrajinskog ambasadora, oni bi trebalo da se nama izvine", rekao je prvi čovjek turskog kluba.

Dinamo Kijev je u tom dvomeču eliminisao turskog predstavnika ukupnim rezultatom 2:1 poslije produžetaka, a u aktuelnom, 3. kolu, Ukrajinci igraju protiv Šturma i pobijedili su u prvom meču rezultatom 1:0. Ta utakmica odigrana je u poljskom gradu Lođ zbog poznatih okolnosti.

Sa druge strane, Fenerbahče je u prvom meču dvomeča 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope razbio češki klub Slovacko (3:0) i praktično zakoračio u plej-of, gdje ga čeka bečka Austrija.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC