• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cijeli svijet u šoku zbog ovog računanja bodova - o šampionu odlučuje decimala!?

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nevjerovatna tabela u Urugvaju...

 Fudbalska tabela sa decimalama u Urugvaju Izvor: MN Press/Twitter/screenshot/AmateurAUF

Različite lige u fudbalu imaju svoj način računanja bodova, kod nekih postoji plej-of, negde se poeni dijele, negdje ne. Međutim, način bodovanja u trećoj ligi Urugvaja iznenadio je cijeli svijet - tamo postoje i decimale!

Dobro ste pročitali, postoji šansa da pitanje šampiona reši 0,5 bodova. Zamislite da se tako nešto dogodi u Premijer ligi ili u Primeri... Tamo vjerovatno neće, ali u Urugvaju za to postoje realne šanse. Primera radi Oriental i Kanadian trenutno imaju po 27,5 bodova, a Bela Vista ima 27.

Inače, za sve ovo postoji zanimljivo objašnjenje. U ovoj ligi timovi su podijeljeni u dvije grupe, pa je po završetku prvog dijela došlo do spajanja. Međutim, jedan tim iz grupe "B" je odustao od takmičenja, pošto nije došlo do zamjene grupa "A" je igrala sa 12, a druga sa 11 klubova. Sada su spojeni i u ligi su 23 tima.

Zbog svega toga čelnici takmičenja došli su na ideju da se timovima iz te grupe bodovi i gol razlika pomnože sa koeficijentom 1.10 kako bi se izjednačio skor sa drugom grupom i tako je došlo do formiranja ove zaista nevjerovatne tabele.

Kada su u pitanju pravila, 10 timova igra za plasman u drugu ligu, a dvije najbolje ekipe ići će dalje. Kada je u pitanju fudbal u Urugvaju svakako je najveća vijest povratak Luisa Suareza u domovinu, pa se svaki njegov meč za Nacional prati sa posebnom pažnjom. Eto, sada se ne priča samo o njemu...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC