• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok! Prvak "Kosova" na korak od grupne faze UEFA takmičenja!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Aktuelni šampion tzv. Kosova savladao je prvaka Sjeverne Makedonije i mogao bi u prvom učešću u kvalifikacijama da dođe do grupne faze Konferencijske lige.

 Prvak "Kosova" na korak od grupne faze UEFA takmičenja Izvor: YouTube/FK Zalgiris Vilnius/Screenshot

UEFA je uvođenjem Konferencijske lige, trećeg po kvalitetu njihovog takmičenja, svakako povećala šanse i manjim klubovima da jesen provedu u Evropi. To je rezultiralo time da i da oni koje smo mislili da nikada nećemo vidjeti u UEFA takmičenjima zarade ozbiljan novac i poboljšaju svoj koeficijent, a mnogo iznenađenja čeka nas i ovog leta...

Fudbalski klub Balkani, predstavnik tzv. Kosova, na korak je od istorijskog plasmana u grupnu fazu Konferencijske lige pošto je u prvom meču plej-ofa savladao severnomakedonski Škupi (2:1) i to u gostima.

Pred više od 8.000 navijača na stadionu "Toše Proeski" u Skoplju, Škupi je poveo golom Adetundžija u 19. minutu, međutim samo četiri minuta kasnije Rahmani je izjednačio. Škupi je krenuo po gol, međutim Korenica je u 67. minutu napravio preokret i donio veliku pobjedu Balkaniju.

S obzirom na to da je Škupi ozbiljno namučio Dinamo Zagreb (2:2, 0:1) u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ovo je veliko iznenađenje. Makedonci su ispali potom i iz Lige Evrope od Šamroka, a sada im se "smiješi" i treća eliminacija.

Balkani je osnovan još 1947. godine pod imenom Rinija, a potom je 1965. godine promijenio ime u aktuelno kada ih je preuzela firma iz Suve Reke, gradića kod Prizrena. Igrali su pokrajinsku ligu Kosova i Metohije u Jugoslaviji, da bi bili jedni od prvih koji su napustili sistem FSJ i takmičili se u nepriznatom fudbalskom takmičenju.

Ipak, UEFA je dala dozvolu klubovima sa "Kosova" da se takmiče na međunarodnoj sceni, a ovo je Balkaniju prvo ikada učešće i mogli bi da naprave ozbiljnu senzaciju, iako ne mogu da igraju na svom stadionu od 1.500 mjesta.

Međutim, i da uspiju da za sedam dana ostvare plasman u Konferencijsku ligu - sigurno neće moći da igraju protiv Partizana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC