• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pred "zmajicama" meč odluke: BiH u Bakuu može da ostvari istorijski rezultat!

Autor Dragan Šutvić

Reprezentacija BiH za pet dana igra posljednji meč u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

 reprezentacija bih igra protiv azerbejdžana  Izvor: Promo/FS BiH

Fudbalerke Bosne i Hercegovine "broje sitno" do meča koji može da im donese nastup u baražu za Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

Igračice Samire Hurem gostovaće 6. septembra u Bakuu, gdje će protiv Azerbejdžana odigrati svoj posljednji meč u kvalificionoj grupi za Mundijal.

Možda će vas zanimati

"Zmajice" su nakon sedam odigranih mečeva na drugom mjestu sa deset bodova, dok trećeplasirana Crna Gora, koja večeras gostuje Danskoj koja se već plasirala na prvenstvo svijeta, ima bod i meč manje.

Ukoliko bi Crnogorke bile poražene u Viborgu, stvari bi postale jasne – Bosna i Hercegovina bi trijumfom u Azerbejdžanu ostvarila istorijski rezultat i plasirala se u doigravanje za odlazak na planetarnu fudbalsku smotru.

"Sve djevojke su spremne i jedva čekaju utakmicu koja nam može donijeti plasman u baraž. Način na koji rade i njihovo raspoloženje nam daju dosta optimizma pred utakmicu sa Azerbejdžanom i ne sumnjam da ćemo ostvariti naš cilj. Smatram da smo kvalitetnija ekipa od našeg narednog protivnika i da ćemo to pokazati na terenu. Igračice su u dobroj formi, nadamo se da neće biti povreda i da ćemo kompletni dočekati ovu utakmicu", rekao je Esad Ibrahimović, trener golmana u bh. selekciji.

Kapiten Milena Nikolić je četvrti najbolji strijelac kvalifikacija sa četiri gola. Ispred su samo Dankinje Signe Brun (12) i Stine Larsen (7), dok je trećeplasirana Neli Korovkina (5) iz Rusije, koja je diskvalifikovana odlukom FIFA zbog ratnih dejstava ove zemlje u Ukrajini.

"Imamo dovoljno vremena da se kvalitetno pripremimo za Azerbejdžan. Sve smo na okupu, u dobroj smo formi i u odličnom raspoloženju se pripremamo za utakmicu. Prvi meč sa njima je bio jako težak. Oni su nezgodna ekipa i sigurno nas ne očekuje lak posao u Bakuu. Međutim, mi smo kvalitetniji i daćemo sve od sebe da pobijedimo i plasiramo se u baraž", rekla je Nikolić.

Utakmica u Bakuu igra se od 18.00 časova po našem vremenu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC