• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barselona u crnom!? UNICEF na leđima...

Prvi put u svojoj istoriji, Barselona je "prodala" grudi nekom sponzoru. UNICEF na leđima, Arapi na grudima, a gostujući dres crne boje.

 Barselona u crnom!? UNICEF na leđima... Izvor: MONDO

Da, da...

Fudbalski klub Barselona, jedan od najpopularnijih na svijetu, naredne sezone igraće u gostima u potpuno crnoj opremi. Katalonci su nastavili (ne)prijatno da iznenađuju i svoje navijače i fudbalsku javnost u dogovorima sa tehničkim sponzorom, kompanijom "Najk".

Prethodnih godina gledali smo Barsu kako u gostima igra u drečavo zelenom, pa u drečavo narandžastom, pa u drečavo plavom, ali od svega drečavog nije ostalo ništa. Ono što je prethodnih sezona bilo svojstveno za Barsinog najvećeg rivala, Real iz Madrida, sada je usvojeno i u Kataloniji.

Crno!

Neki bi rekli: "Dobro, bar nije belo..."



U utorak popodne na stadionu Kamp Nou, uz prisustvo fudbalera i stručnog štaba novog-starog prvaka Španije i finaliste Lige šampiona, predstavljena je nova kolekcija dresova za sezonu 2011/12. Bazični dres, sa crveno-plavim štraftama bitno je izmijenjen u odnosu na aktuelni, kao i kod Milana, novi dres ima tanje linije, koje pritom nisu sve iste širne, odnosno "lome" se po dijagonali.

Za razliku od ove i prethodne sezone, ponovo je dominantnija plava boja u punoj kombinaciji, jer su šorts i štucne sada plave, a ne crvene boje.

Garnituru za gostujuće terene lako je opisati - crno, pa se ne vidi, baš kao u pjesmi Leontine Vukomanović.

Inače, u cijelom ovom triku sa crnim dresom, trebalo je da prođe neopaženo, ali nije, gaf sa reklamom generalnog sponzora kluba. Barselona je ovog ljeta i zvanično "prodala" dres, koji je više od vijeka važio za posljednji na svijetu, kada su veliki klubovi u pitanju, na kojem nema mjesta reklamama sponzora.



To je bila jedinstvena tradicija katalonskog kluba, a onda, kada je prethodna uprava pod predsjednikom Đoanom Laportom shvatila koliko miliona dolara godišnje gubi time što čuva grudi od sponzora, šmekerski je uvela u priču UNICEF, dobrotvornu organizaciju Ujedinjenih nacija, s kojom je potpisan protokol o saradnji, a u sklopu te saradnje UNICEF je dobio mjesto na grudima fudbalera Barse.

Tada, to nije bio klasičan sponzorski ugovor, ali je cilj očigledno ostvaren, jer su se u međuvremenu oči navijača Barselone navikle na postojanje slova na dresovima, pa je tako ove sezone UNICEF pomjeren na donja leđa, ispod broja, a grudi "ustupljene", kome drugom, nego prebogatim arapskim šeicima.

Kompanija "Katar faundejšn" (Qatar Foundation) biće zvanični sponzor kluba u narednom periodu. Cifra? Ne pominje se, ali... Nije mala sigurno.

Barselona će u novom dresu prvi put igrati narednog vikenda, u subotu od 18 časova, protiv Malage u posljednjem kolu Primere.

Novi "Najkov dres" napravljen je od materijala koji je dobijen reciklažom plastičnih flaša.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC