• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Boaš: Za Gvardiolu, Murinja i Robsona

"Gvardiolu sam vidio jednom u životu, Murinju dugujem mnogo, kao i Robsonu koji je znao da me istrpi", rekao je novi hit trener Evrope...

 Boaš: Za Gvardiolu, Murinja i Robsona Izvor: MONDO

Trener Porta Andre Viljas Boaš posvetio je u četvrtak, dan poslije osvajanja titule prvaka Lige Evrope, svoj i uspjeh kluba kolegama Pepu Gvardioli iz Barselone, Žozeu Murinju iz Real Madrida i legendarnom engleskom fudbaleru i treneru Bobiju Robsonu.

"To su tri meni veoma važne osobe. Gvardiolu sam vidio jednom u životu, ali on je za mene inspiracija. Murinju dugujem mnogo, kao i Robsonu koji je znao da me istrpi", rekao je trener Porta.

Boaš je postao najmlađi trener u istoriji kome je pošlo za rukom da osvoji drugo po rangu evropsko takmičenje, a velike zasluge ima i za osvajanje nacionalnog šampionata, u kojem Porto nije pretrpio nijedan poraz.

U poređenju sa timom koji je prošle godine vodio Žezualdo Fereira i koji se uglavnom oslanjao na kontranapade, Porto ove sezone igra slično timovima iz Lige šampiona, gdje do izražaja dolazi kontrola lopte i presing, koji protivnika tjera da pravi greške.

Iako se Boašova strategija zasniva na napadačkoj igri, evidentan je Murinjov uticaj kada su odbrambeni zadaci u pitanju.

"Mnogi smatraju da sam Murinjova kopija, ali ja ne mislim tako. Možda moj stil igre pre podsjeća na Robsonov", ranije je izjavio Viljas Boaš, koji je još tokom sezone, prije osvajanja titule u Ligi Evrope, postao meta velikih klubova.

Tako, slovi za kandidata za trenera Rome, Juventusa, Čelsija, Mančester sitija...

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC