• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Statut N/FS BiH i dalje sporan

Komitet za normalizaciju danas se sastao sa delegatima Skupštine FSBiH iz FBiH, te predsjednicima i generalnim sekretarima svih kantonalnih saveza.

 Statut N/FS BiH i dalje sporan Izvor: MONDO

Komitet za normalizaciju stanja u N/FS BiHi održao je novi u nizu sastanaka. U četvrtak u Vogošći održan je sastanak sa delegatima Skupštine FSBiH iz FBiH, te predsjednika i generalnih sekretara svih kantonalnih saveza. Na sastanku se naravno govorilo o novom Statutu
"Vodili smo konstruktivnu raspravu. Upoznali smo delegate sa amandmanima koje su odobrile UEFA i FIFA. Istina, bilo je i nezadovoljnih, ali moramo shvatiti da je u ovom trenutku najvažnije usvojiti Statut.Delegati iz Fudbalskog saveza KS imali su neke primjedbe, no ja sam uvjeren da će na Skupštini 26. maja svi glasati za usvajanje Statuta. Predsjednik FSKS smatra da se usvajanjem ovih amandmana vraćamo unazad deset godina, no postavlja se pitanje šta je alternativa. Suspenzija bi značila smrt bh. fudbala i toga moramo biti svi svjesni. Ponavljam, zadovoljan sam i nadam se da će 26. maja sve proći onako kako svi priželjkujemo”, rekao je potpredsjednik Komiteta Darko Ljubojević za sportsport.ba.

Delegati Skupštine Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine koji dolaze iz SBK-a iz bošnjačke komponente još uvijek nemaju konačan stav oko usvajanja novog Statuta.
“Razgovori jesu bili konstruktivni i to niko ne spori, ali ko god kaže da su doneseni zaključci, odnosno da se već sada zna stav svih delegata iz FBiH, govori neistinu. Nismo samo mi nezadovoljni. Koliko ja znam i delegati iz sarajevskog kantona nisu presretni ovakvim amandmanima. Oni su čak tražili i neke amandmane koje će poslati Komitetu, a da li će oni proslijediti UEFA-i i FIFA-i, to ne znam", rekao je delegat Skupštine FSBiH iz SBK-a, Fahrudin Junuzović. (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC