• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janković: Igramo pošteno, za ostale ne znam!

"Načuo sam i ja neke priče, ali ne mogu da se bavim spekulacijama", izjavio je trener Zvezde. Jokanović odbio da primi čestitke na osvojenoj tituli.

 Janković: Igramo pošteno, za ostale ne znam!  Izvor: MONDO

Ne može bez priče o regularnosti. Jedno od pitanja na konferenciji za novinare posle meča Crvena zvezda - OFK Beograd (1:0) bilo je: "Da li je prvenstvo regularno?"

Trener Crvene zvezde Aleksandar Janković ostao je nedorečen...

"Što se mene tiče, znam da je Zvezda iskrvarila za svaki bod, a da li je tako na ostalim terenima, ne znam! Nisam u poziciji da se bavim time, kao neko ko se nalazi na isturenoj i odgovornoj funkciji. Načuo sam i ja neke priče, kao i vi, ali ne mogu da se bavim spekulacijama", izjavio je mladi stručnjak i dodao:

"Pretpostavljam da aludirate na rezultate Partizana, jer se sa njima konstatno trkamo od kada sam ja preuzeo Zvezdu. Što se toga tiče, mi smo u direktnom duelu pokazali kakav je odnos snaga", poručio je Janković.

Potom je novinare zanimalo da li će mladi stručnjak i naredne sezone voditi tim. Na poslednjem sastanku UO FK Crvena zvezda, u petak popodne, poručeno je da će se rad aktuelnog šefa struke ocenjivati tek u junu, kada sezona uveliko bude završena.

Janković je podsetio da na 21 meču u MSL, od kada je preuzeo Zvezdu jesenas, još nije izgubio, da je zabeležio 16 pobeda, da je njegov tim postigao najviše, a primio najmanje golova i da je od ove subote najbolji strelac lige Nenad Jestrović.

"Ne znam da li ću ostati trener... To su moje reference".

On se još jednom osvrnuo na verbalni nesporazum sa sportskim direktorom kluba, Goranom Bunjevčevićem, čiju je izjavu da će Uprava na kraju sezone razmotriti Jankovićev učinak - okarakterisao kao "neiskusnom".

"Nisam mislio ništa loše. Bunjevčević je došao u teškom i turbulentnom trenutku u klub. Teško je plivati u takvoj situaciji..."

Trener OFK Beograda Mihajlo Ivanović već se osvrnuo na poslednje kolo, u kojem njegov tim dočekuje Vojvodinu. Ukoliko pobede, "romantičari" ostaju u ligi.

"Uplašio sam da ćemo doživeti katastrofu kada smo u 35. sekundi primili gol, ali nije bilo tako. Ipak, nismo bili u prilici da damo gol Zvezdi. Ostaje nam šansa da pobedimo Vojvodinu na svom terenu i prebrinemo sve brige".

U isto vreme, u pres sali u Humskoj, nije se pričalo o regularnosti, ali jeste o nekim drugim škakljivim temama u fudbalu.

Na pitanje novinara: "Da li je ispravan utisak stečen sa tribina da je ekipu Hajduka tokom utakmice sa Partizanom vodio "finansijer" Nikola Džomba", trener Kuljana Miroslav Vukašinović dao je podugačak odgovor:

"Kad biste poznavali situaciju u Hajduku i ono što se događalo u poslednjih šest, sedam meseci...", na trenutak je zastao, a onda nastavio:

"To bi trebalo da analiziraju ljudi koji se bave psihologijom".

Evo i zašto:

"U Hajduk sam došao pre 11 godina i tada ga prvi put u istoriji izveo u evropsko takmičenje. Dugo sam u fudbalu, moje izjave se tumače na različite načine. Treba da se skoncetrišemo da nova vlast koja dođe postavi srpski fudbal na staro mesto, da se vrati tamo gde pripada. Ono što smo mi uradili, to je kao da smo ušli u Ligu šampiona...", rekao je Vukašinović misleći verovatno na izboreni opstanak u ligi.

"Bili smo na pretposlednjem mestu sa devet bodova, igrači su i dalje bez varijabilnih premija... Živeti i raditi u Kuli ovih sedam meseci, to je najteži period moje karijere. Nikole Džombe postoje u fudbalu, nemaju zlu nameru, ali fudbal drugačije shvataju".

"Ipak sam ja vodio utakmicu...", završio je Vukašinović, koji je o Jokanoviću govorio u superlativu i čestitao mu na tituli.

To nije pokolebalo mladog stručnjaka na klupi Partizana. Zna Jokanović da je do duple krune ostalo još 90 najtežih minuta u sezoni.

"I dalje ne primam čestitke za titulu, jer nam preostaje cela nedelja da radimo i skoncetrišemo se za utakmicu u Kruševcu", uzdržan je Jokan.

O utakmici...

"Hajduk je jedna od ekipa, koja se najorganizovanije brani. Mi smo pokušavali da napadamo sa svih strana i imali smo mnogo šansi. Videlo se da nam nedostje svežine i snage, ali smo uspeli da stignemo do tri boda".

I trener se složio da Partizan nije blistao u subotu. Najvažnije je ipak - 1:0.

"Ova utakmica ostaje iza nas, bilo je i boljih i gorih, a jedino je važno da smo pobedili. Neću sada da analiziram igru, što smo tražili to smo i dobili. Ambijent je bio lep, a mi smo bili malo uspavani, umorni. Ipak, alibi neću da tražim u vućini, jer su isti uslovi bili i za protivnika", završio je trener crno-belih.

(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC