• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Jeremić starter u Čačku

Prvi put od loma noge, Milan Jeremić je starter u zvaničnoj utakmici. Andrija Kaluđerović na klupi, Kristijan Borha u špicu napada.

 ZVEZDA: Jeremić starter u Čačku Izvor: MONDO

Kada je došao u Crvenu zvezdu prošle zime i počeo pripreme za proljećni dio sezone, trener Robert Prosinečki rekao je da traži grupu od 14, 15 igrača, koja će iznijeti teret, ali i da će pružati šansu svima koji radom i zalaganjem to zasluže.

Pred meč 28. kola Jelen Superlige, u subotu od 15 časova, sa Borcem u Čačku, red je došao na Milana Jeremića. Ovaj 22-godišnji fudbaler doživio je veliki peh prošlog ljeta, kada je polomio nogu u duelu drugog tima Crvene zvezde i Mladenovca.

Zimus, tokom priprema u Budvi i Antaliji, krilni napadač je trenirajući sa ostalim prvotimcima ujedno i jačao povrijeđenu nogu i evo, dočekao je priliku da 21. maja, Kraj Morave zabilježi prvi zvanični nastup ovog proljeća, nakon što je igrao protiv Olimpijakosa u pirejskoj reviji krajem marta.

Po ustaljenoj navici, Prosinečki je na konferenciji za medije prije utakmice, pročitao sastav koji će suprotstaviti "zebrama": Bajković - Mikić, Vilotić, Adi, Tošić - Mijailović, Lazović, Milovanović - Vešović, Jeremić - Borha.

Dakle, prilično "izmiješana" postava u odnosu na onu koja je uglavnom igrala ovog proljeća. Kristijan Borha "gurnut" je u špic napada, a na bokovima će igrati Marko Vešović i Milan Jeremić. Poslije dugo vremena, vezni red biće potpun ona "vić", bez Mohameda Isaha, Kadua Mendeša i Evandra Goebela, koji vjerovatno neće igrati do kraja sezone ili bar do posljednjeg kola, jer Prosinečki ne želi da rizikuje novu povredu lista kod Brazilca, koja bi ga otpisala za prve evro-ispite na ljeto.

Kapiten Pavle Ninkov, Ognjen Koroman i Vladan Binić imaju problema s povredama i neće putovati u Kraljevo u petak uveče, gdje će ekipa biti u karantinu, kao ni na utakmicu na stadionu na kojem se Zvezda u posljednjih pet sezona nije baš proslavila.

"Očekuje nas tradicionalno teško gostovanje. Moji saradnici prenijeli su mi da smo u posljednjih pet godina jednom pobijedili u Čačku, a ja sam se gledajući utakmicu između Borca i Vojvodine (1:1, prim. aut) uvjerio da Čačani igraju odlično u posljednje vrijeme. Konkretno, na toj utakmici imali su više šansi i bili bliži pobjedi od protivnika", oprezan je Prosinečki, kojeg loša iskustva njegovih kolega na terenu Borca nisu sputala u namjeri da nastavi sa rotacijom i proba neke nove igrače, nova rješenja.

Tako će i Kolumbijac Borha dobiti šansu u špicu, što nije bio slučaj ranije.

"Da, rekao sam da ćemo probati različite igrače na različitim pozicijama. To nema veze sa 'svlačionicom', gdje je sve u redu, potvrdiće vam to i Bajko", uputio je Prosinečki na startnog golmana Bobana Bajkovića koji je sjedio pored njega, pokušavajući da istakne da izostavljanje Andrije Kaluđerovića iz startnih 11, kao i nekih drugih igrača, nema veze sa lošom atmosferom, već principom koji je na vrijeme bio najavljen.

"Biće to proba... Naravno, to ne znači da nisam zadovoljan Kaluđerovićem, već samo da će minutažu dobiti igrači koji su manje igrali ili uopšte nisu", podvukao je Prosinečki zbog čega u startnih 11 nema najboljeg strijelca ekipe.

Zvezda je i dalje "u igri" za šampionsku titulu, ali je realnija borba sa Vojvodinom za drugo mjesto, koje mnogo znači. Duži odmor, više vremena za pripremu prve evropske utakmice, automatski preskočeno kolo kvalifikacija, itd.

Dakle, motiva u Čačku ne smije da manjka nikome!

"Ja vjerujem i dalje... I dalje ima zbog čega da se igra, ako ne za prvo, onda za drugo mjesto, a to znači kasniji početak takmičenja u Evropi. Naravno, to je dobro ne zbog dužeg odmora, već zbog duže pripreme za prvog protivnika", kaže Prosinečki, čiji tim ima tri boda manje od Partizana i tri više od Vojvodine.

"Vjerujem da je moja ekipa spremna da odigra dobru utakmicu i osvoji tri boda", dodao je Prosinečki, a još veći optimista od njega je golman Bajković koji kaže:

"Mi se pitamo. Oni jesu dobar tim i igraju odlično, bili su nam uvijek težak protivnik, ali mi se pitamo u ovoj utakmici i ako budemo iskoristili šanse koje ćemo stvoriti odmah na startu, siguran sam da neće biti problema".

Portparol kluba Marko Nikolovski saopštio je da ulaznice za meč između Borca i Crvene zvezde neće moći da se kupe na stadionu u Ljutice Bogdana, već samo u Čačku i to na dan utakmice, a da je cijena ulazince za svaku tribinu 500 dinara.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC