• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Robi u Ježevici: "Jače" nego dolazak u Zvezdu

Nekoliko stotina mještana sela Ježevice kod Čačka i navijača Crvene zvezde srdačno je dočekalo Roberta Prosinečkog.

 Robi u Ježevici: "Jače" nego dolazak u Zvezdu Izvor: MONDO

On je prve fudbalske korake pravio upravo tu, u rodnom selu svoje majke, na padinama planine Jelice.

Prosinečkog su dočekali prijatelji i poznanici sa kojima se nije vidio skoro dvije decenije. Bili su tu i trubači, a folklorna grupa djevojčica i dječaka odigrala je šumadijsko kolo.

Pošto je, po običaju poslužen hlebom i solju, Prosinečki je na obližnjoj livadi, na kojoj bi trebalo da budu izgrađeni tereni za male sportove, odigrao fudbal sa grupom mališana obučenih u Zvezdine dresove.

Prema riječima Veljka Negovanovića, predsjednika Skupštine grada, koji je nekada i sam igrao fudbal u cačanskom Borcu, Ježevica će uskoro dobiiti moderno igralište za mali fudbal, za šta je iz gradskog budžeta već izdvojeno 1,5 miliona dinara.

Ne skrivajući emocije, Prosinečki je izjavio da se veoma obradovao susretu sa mještanima i rođacima koji žive u rodnom selu njegove majke Emilije, rodom iz familije Đoković.

"Zaista nisam očekivao ovoliko ljudi. Uzbuđen sam više nego kad sam postavljen za trenera Crvene zvezde. Emocije su jake, jer ovde sam pravio početne korake kao fudbaler i sigurno da mi je drago sto sam ovde vidio sve svoje prijatelje i rodbinu moje majke. Zato ću i pomoći da se ovde izgradi jedan sportski teren, da se na njemu djeca igraju fudbala i da sa njega izlaze pravi igrači. Kad sam bio mali dolazio sam često ovde, a sada ću dolaziti kad god budem mogao", rekao je Prosinečki prije nego što se oprostio sa domaćinima.

Stariji mještani, među njima i Robertov ujak Miloje i danas se dobro sjećaju da je mali Robert često dolazio u Ježevicu iz Njemačke gdje je živio sa majkom Emilijom i sada pokojnim ocem Đurom.

Zvezda će u Čačku popodne igrati meč sa domaćim Borcem u okviru domaćeg šampionata.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC