• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Pomračenje Zvezde kraj Morave

Na mjestu na kojem su često padali prethodnih sezona, fudbaleri Crvene zvezde i definitivno su se pomirili s činjenicom da neće osvojiti titulu.

 JSL: Pomračenje Zvezde kraj Morave  Izvor: MONDO

U prvom meču 28. kola Jelen Superlige Srbije, pred oko 5.000 navijača u Čačku: Borac - Crvena zvezda 2:0 (0:0).

Strijelci za "zebre" bili su Filip Knežević u 69. i Zoran Kostić u 87. minutu sa bijele tačke. Direktan krivac za oba gola domaćih bio je defanzivac beogradskog tima Li Adi.

Adi je prvo tragikomično reagovao u paru sa Nikolom Mikićem, kada je Dušan Petronijević poslao jednu loptu u prostor iz brzog kontra napada. Ni Adi, ni Mikić nisu startovali, iako su bili bliži lopti od napadača Borca Kneževića.

Kada oni nisu, Knežević jeste. Predriblao je istrčalog Bojana Bajkovića i ubacio loptu u praznu mrežu.

U tom trenutku, Zvezda je imala još 20 minuta da nešto promijeni. Vremena je bilo, ali igre ne, pa je disciplina i požrtvovanost ekipe Slavka Petrovića bila nagrađena još jednim golom, tačnije glupošću Adija. Na centaršut s desne strane, Adi je u skoku "skapirao" da neće moći glavom da udari loptu, pa je u pokušaju da bude Dijego Armando Maradona, udario loptu rukom više u stilu Nemanje Vidića u Južnoj Africi.

I slijep bi vidio penal, a kako ne odlični sudija iz Niša Danilo Grujić, koji je pokazao na bijelu tačku, odakle je Kostić poslao loptu u jednu, a Bajkovića u drugu stranu.

Ukoliko u subotu uveče pobijede poslednjeplasirani Čukarički, fudbaleri Partizana proslaviće četvrtu uzastopnu, odnosno 23. titulu prvaka države.

Crveno-bijelima u preostala dva kola ostaje da se bore sa Vojvodinom za drugo mjesto na tabeli, koje donosi i plasman u treće, umjesto u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Kako su izabranici trenera Crvene zvezde Roberta Prosinečkog igrali ove subote, govori i skandiranje Delija, koji su prvi put od dolaska Prosinečkog prošle zime pošteno izvrijeđali igrače na kraju utakmice, a na tapetu su bili i članovi Uprave.

Što zbog povreda (Ognjen Koroman, Pavle Ninkov, Evandro Goebel), što zbog želje da časti rezerviste za trud na treninzima, Prosinečki je prilično "promiješao" sastav za meč sa Borcem, koji je goste dočekao sa dvije pobjede i remijem u posljednja tri kola.

Svako ko je gledao utakmicu, mogao je već poslije 15 minuta da zaključi kako će sve izgledati. Zvezda je sa borbenim, ali nedorečenim Kristijanom Borhom u napadu i neprimjetnim krilima Markom Vešovićem i Milanom Jeremićem, koji je igrao prvi susret od septembra i loma noge, imala inicijativu i šanse, a Borac je na 50 metara od svog gola mirno čekao napade i priliku za kontru.

Svako loše dodavanje trojke iz veznog reda, Dejana Milovanovića, Darka Lazovića i Srđana Mijailovića, bila je potencijalna opasnost za Bajkovića i bilo je samo pitanje ko će udariti prvi. Da li će Zvezda naći put do mreže ili biti sasječena...

Dogodilo se ovo drugo, a moglo je da bude i drugačije da je bomba Nikole Mikića u šestom minutu završila u mreži, a ne na prečki iznad glave Nikole Milojevića. Jedinu šansu u prvom poluvremenu za Borac imao je Marko Petronijević, koji je iskoristio kiks dekoncentrisanog Adija i primio loptu glavom na petercu, u trenutku kada je bio okrenut leđima Bajkoviću. Petronijević je pokušao da "uhvati" volej iz okreta, ali je pao...

I to je bilo to do 53. minuta, kada je bivši igrač Borca, a sada velika nada Crvene zvezde, Lazović odapeo sa 25 metara i pogodio stativu zaleđenog Milojevića.

Minut kasnije, Prosinečki je uvidio da ne ide sa aktuelnom postavom na terenu, pa je Vešović ustupio mjesto najboljem strijelcu Andriji Kaluđeroviću, a on je u prvoj akciji i drugom kontaktu s loptom imao veliku šansu. Njegov šut lijevom nogom, s desne strane, Milojević je refleksno odbranio.

Refleksno je reagovao i Bajković na drugoj strani u 59. minutu, kada je nogom uspio da zaustavi čudan šut sa desne strane.

To je Bajković uspio, ali u 69. minutu nije mogao više, kada je ostavljen na vjetrometini sa vještim Kneževićem.

Do kraja utakmice, Zvezda nije stvorila nijednu ozbiljnu šansu, pa su igrači doživeli da im najvatreniji navijači skandiraju "Igrate k'o pi...", a na udaru su bili sportski direktor Ivan Adžić ("odlazi") i članovi Uprave ("napolje").

U posljednjih pet gostovanja u Čačku, Crvena zvezda je ostala sa jednom pobjedom, ostvarenom u sezoni 2008/09. Borac je potvrdio da se nalazi u odličnoj formi. Poslije pobjede nad Spartakom u gostima (2:1), remijem sa Vojvodinom kod kuće (1:1) i još jedne pobjede na strani, u Smederevu (1:0), uslijedila je treća pobjeda u četiri kola.

S druge strane, potpuno obrnuta situacija. Poslije osam uzastopnih pobjeda od dolaska Prosinečkog, crveno-bijeli su potpuno pali od kada su izgubili u "vječitom derbiju". Računajući i meč sa Partizanom (0:1), Zvezda je u posljednjih pet kola osvojila sedam, od mogućih 15 bodova.

Stoga je i druga pozicija pod upitnikom...

BORAC: Milojević - Miličić, Maslać, Ignjatović, Mladenović - Kostić, Krasić, Petronijević, Stojmirović - Knežević, Damjanović.

CRVENA ZVEZDA: Bajković - Mikić, Vilotić, Adi, Tošić - Mijailović, Lazović, Milovanović - Vešović, Jeremić - Borha.

Prije meča u Čačku trener Zvezde Robert Prosinečki posjetio je rodno selo svoje majke u okolini, gdje su mu mještani priredili spektakularan doček.

(N. J. - MONDO, foto: arhiva MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC