• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Modrić: Džeko će rasturati u Engleskoj!

Hrvatski reprezentativac iz Totenhema Luka Modrić smatra da je Edin Džeko stvoren da bude zvijezda u engleskoj Premijer ligi.

 Modrić: Džeko će rasturati u Engleskoj! Izvor: MONDO

''Džeko će naredne sezone da rastura u Engleskoj'', rekao je Modrić u intervjuu za sarajevski ''Sport centar''.

Omaleni Hrvat postao je za nekoliko sezona udarna igla londonskog kluba i igrač za koga se otimaju brojni evropski klubovi. O reprezentativcu Bosne i Hercegovine, koji je na polusezoni došao u Mančester siti misli sve najbolje.

''Plijeni visinom, dugim korakom, ali i tehnikom. Gotovo, nemoguće ga je čuvati. Kada je u top-formi odbrambeni igrači nemaju šansi protiv njega. Jednom riječju, napadač je kojeg bi poželjele mnoge ekipe u Engleskoj, ali i cijeloj Evropi'', dodao je Modrić.

Prema njegovim riječima, sasvim je normalno da Džekina igra oscilira.



''Sve je bolji u dresu 'građana' što je dokaz da se aklimatizovao na specifične uslove igranja u najboljoj ligi svijeta. Od srca želim mu sve najbolje i bio bih sretan da, kao u Njemačkoj, i ovdje postane najbolji strijelac šampionata''.

Modrić je izrazio nadu da će sa Džekom imati duele i na reprezentativnom planu, i to na Evropskom prvenstvu 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj.

''Informisan sam i o problemima u kojima je fudbal u BiH. Nadam se da će FIFA i UEFA do kraja mjeseca skinuti suspenziju i da će zmajevi predvođeni Edinom da nastave s dobrim partijama. Objektivno, BiH ima kvalitet da pobijedi u Rumuniji, a potom i da izbori baraž. Tamo, u Ukrajini i Poljskoj vjerujem da ćemo se vidjeti. Zašto ne i da se sastanu Hrvatska i BiH, pa da vidimo ko je bolji... '', zaključio je Modrić, koji je u karijeri između ostalih nastupao za mostarski Zrinjski.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC