• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Voša "davi" Inđiju, Rad u Evropi

Novosađani slavili u Inđiji, koja je uz pobjede Metalca i Hajduka skliznula u zonu ispadanja. Rad sigurno četvrti, uprkos porazu od Jagodine.

 JSL: Voša "davi" Inđiju, Rad u Evropi Izvor: MONDO

Fudbaleri Vojvodine iskoristili su kiks Crvene zvezde na gostovanju u Čačku i pobjedom u Inđiji - 2:1 - došli na diobu druge pozicije.

Domaćin je poslije tri vezane pobjede doživio drugi poraz i dva kola prije kraja zauzima pretposljednje mjesto. Tome su "kumovali" Hajduk iz Kule i Metalac, koji su protiv bezbrižnih Javora, odnosno Slobode Sevojna stigli do zlata vrijednih "trojki".

Inđija je Vojvodini pružila solidan otpor, ali će bodove spasa ipak morati da potraži na gostovanju Slobodi Sevojno i kod kuće protiv Smedereva.

"Lale" su povele u 21. minutu preko Slobodana Medojevića, koji je iskoristio uspavanost odbrane i glavom matirao Poleksića poslije kornera Gruzijca Merebašvilija.

Darko Isidorović je izjednačio na početku drugog poluvremena, pošto je Bubalo "ukrao" loptu neopreznom Stevanoviću, ušao u kazneni prostor i odlično uposlio svog centarfora.

Imala je Inđija i dvije prilike da napravi preokret, nije ih iskoristila i kazna je stigla u 58. minutu, kada je Vukobratović oborio Abubakara Oumarua u kaznenom prostoru, a Kamerunac sigurno izveo penal - 1:2.

Umjesto da čeka posljednji sudijski zvižduk, Voša je mogla da riješi utakmicu iz još jednog udarca sa 11 metara (Kostić igrao rukom), ali je veteran Poleksić nadmudrio još nezagrijanog Aleksandra Kataija.

Loše vijesti za Inđiju stigle su još na poluvremenu iz Kule i Lučana, gdje su njeni konkurenti u borbi za opstanak "maksimalno" obavili posao.

Hajduk je preko Milana Živanovića (penal i šut sa 20 metara) poveo 2:0 protiv Javora i bez problema priveo utakmicu kraju, dok je Edin Ademović već u drugom minutu pogodio za Metalac na gostovanju Slobodi Sevojno.

Iako je u nastavku bilo šansi na obje strane, ostao je na snazi rezultat 0:1 i Metalac je došao do trećeg trijumfa u gostima ove sezone (Čukarički, Jagodina)!

Poraz Slobode omogućio je Radu da obezbijedi četvrto mjesto i kvalifikacije za Ligu Evrope, uprkos porazu od Jagodine rezultatom 2:4.

Partizanova "meta" za prelazni rok Vladimir Jovančić doneo je vođstvo "građevinarima", ali su gosti ekspresno preokrenuli golovima Ivana Dragićevića i Milana Bojovića.

Na 3:1 povisio je Srđan Novković na asistenciju Mugoše, a kod sva tri gola nije se proslavio golman Branislav Danilović, koji je branio umjesto Milana Borjana (nalazi se na pripremama reprezentacije Kanade).

Meč na Banjici odigran je (zvanično) bez prisustva publike, zbog incidenata koje su "Junajted forsi" napravili prošlog vikenda na Marakani (paljenje hrvatske zastave).

Međutim, ne lezi vraže... Ako navijača nije bilo na tribinama, bilo ih je iza gola na južnoj tribini, gdje stadion Rada ima samo žičanu ogradu!

Tim Marka Nikolića krenuo je znatno angažovanije poslije odmora i prvo smanjio autogolom Dragićevića, da bi "rezervista" Milan Pršo ubrzo propustio sjajnu priliku da izjednači na 3:3.

Njegov promašaj kaznio je Miloš Stojanović, koji je poslije lijepe individualne akcije vratio Jagodini dva gola prednosti.

REZULTATI 28. KOLA:

Borac - Crvena zvezda 2:0 (0:0)
/Knežević 69, Kostić 87p/

Inđija - Vojvodina 1:2 (0:1)
/Isidorović 46 - Medojević 21, Oumaru 58p/

Spartak Zlatibor voda - Smederevo 2:1 (2:0)
/Torbica 17p, Antonić 44 - Bojatović 79/

Rad - Jagodina 2:4 (1:3)
/Jovančić 11, Dragićević 51ag - Dragićević 17, Bojović 20, Mugoša 31, Stojanović 65/

OFK Beograd - BSK 1:0 (0:0)
/Brkić 76/

Hajduk - Javor 2:0 (2:0)
/Živanović 30p, 42/

Sloboda Sevojno - Metalac 0:1 (0:1)
/Ademović 2/

Partizan - Čukarički 4:0 (0:0)
/Miljković 52, Tejgo 60, Šćepović 67, Iliev 87/

TABELA: Partizan 72, Crvena zvezda 66, Vojvodina 66, Rad 48, Sloboda 40, Spartak 39, OFK Beograd 39, Javor 37, Borac 35, Smederevo 34, Jagodina 31, BSK 30, Metalac 28, Hajduk 25, Inđija 23, Čukarički 4.

PAROVI 29. KOLA (25. maj): Metalac - Partizan, Smederevo - Vojvodina, BSK - Rad, Jagodina - Borac, Javor - OFK Beograd, Čukarički - Hajduk, Sloboda Sevojno - Inđija (17.00), Crvena zvezda - Spartak Zlatibor voda (19.30).

(MONDO, foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC