• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Fešta u Humskoj, još bod do titule!

Poslije 0:0 u prvih 45 minuta, Partizan je napunio mrežu Čukaričkog u drugom dijelu igre (4:0) i sada ga bod u posljednja dva kola dijeli od titule.

 JSL: Fešta u Humskoj, još bod do titule! Izvor: MONDO

Još bod...

Toliko je potrebno fudbalerima Partizana u posljednja dva kola Jelen Superlige Srbije da osvoje četvrtu uzastopnu, a 23. titulu u istoriji kluba.

Poslije rutinske i ubjedljive pobjede nad prežaljenim Čukaričkim u 28. kolu Jelen Superlige od 4:0 (0:0), zvanični šampion došao je u situaciju da naredne srijede, u Čačku, protiv Metalca, završi posao i počne pripreme za kvalifikacije za Ligu šampiona.

Titula bi se slavila i ove večeri u Humskoj, pred 15.275 navijača, da je pored Crvene zvezde istog dana kiksnula i Vojvodina, ali se to nije dogodilo, pa Novosađani zbog boljeg skora u ligaškim mečevima sa Partizanom i dalje imaju matematičke izglede da na kraju budu prvi.

Odbrana ekipe koja je od 84 moguća boda u dosadašnjem toku lige uspjela da osvoji četiri, odolijevala je do 52. minuta, kada je Nemanje Šćekić morao da vadi loptu iz mreže.



Dalekometna paljba, kojom su fudbaleri Partizana zasuli davljenika Jelen Superlige u prvom poluvremenu nije donijela željeni rezultat. U nastavku, goste je "otvorio" desni bek crno-bijelih Aleksandar Miljković.

Gosti su nekako uspjeli da izbace loptu sa gol-crte poslije udarca glavom Nemanje Tomića, ali je ona pala pravo na nogu Miljkovića, koji je između tri postavljena tijela na 7,32 metara uspio da pronađe put do mreže - 1:0. U tom trenutku i najvećim pesimistima među navijačima Partizana bilo je jasno da je sve samo pitanje konačnog broja golova u mreži Šćekića, a završilo se sa četiri.

U 60. minutu, najbolji strijelac Partizana ovog proljeća Prins Tejgo krunisao je divnu akciju ofanzivne linije, a ključni pas ka napadaču iz Gane uputio je dirigent igre crno-bijelih Saša Ilić. Dva minuta kasnije, Tejgo je izašao iz igre i ustupio mjesto mladom Marku Šćepoviću, kojem je bilo potrebno sedam minuta na terenu da se upiše u strijelce.



On je bio precizan nakon što mu je stariji kolega iz napada Ivica Iliev nesebično "ostavio" loptu poslije lijepo izvedene zajedničke akcije.

I to nije bilo sve.

U 87. minutu u kaznenom prostoru gostiju srušen je Iliev, sudija Marko Popović pokazao je na bijelu tačku, a odatle je Nemanja Tomić uspio da postigne gol tek iz drugog pokušaja, jer mu je inicijalni šut zaustavio Šćekić.

U međuvremenu, kapiten Mladen Krstajić dobio je ovacije na otvorenoj sceni, kada je u 70. minutu izašao iz igre i ustupio mjesto mladom nasljedniku Stefanu Saviću. Znali su Grobari u tom trenutku da možda pretposljednji put u Humskoj gledaju Krstajića u dresu Partizana...

U prvih 45 minuta, Partizan nije uspio da postigne gol najviše zahvaljujući tome što je akcije završavao preranim šutevima iz prilične udaljenosti.

Mohamed Kamara je sa 25 metara prebacio preko gola, Zvonimir Vukić sa 20 metara šutirao pored gola, Ivica Iliev sa 25 metara poslao loptu preko prečke, a Mladen Krstajić sa 25 metara uspio da pogodi okvir gola, na njegovu žalost i čuvara mreže Čukaričkog Nemanju Šćekića.

Crnogorac je imao posla i bio uspješan i prije toga, kada je Aleksandar Miljković pokušao glavom na centaršut Ivice Ilieva u 30. minutu.

Inicijativa šampiona bila je najjača u posljednjim trenucima poluvremena, kada je najbolju šansu na utakmici imao Saša Ilić. Njegov šut sa "svega" 13 metara takođe je otišao preko gola.

U preostalih nekoliko desetina sekundi, Partizan je imao još dvije šanse. Prvo je Iliev sa 15 metara, iskosa sa desne strane, stavio Šćekića na iskušenje, a potom je opet probao Kamara, ovog puta sa 30 metara i... Prebacio gol.

Poslije poraza Crvene zvezde od Borca u Čačku (0:2), dio navijača Partizana pomislio je da će u subotu uveče, u slučaju pobjede nad Čukaričkim, slaviti četvrtu uzastopnu i 23. titulu u istoriji kluba, ali je to "pokvarila" Vojvodina, koja je pobijedila u Inđiji (1:2), pa će matematički ostati u trci za titulom, bar do 29. kola, koje je na programu u srijedu.

Uskoro opširnije...

PARTIZAN: Stojković - Miljković, Jovanović, Krstajić, Davidov - Kamara, Tomić, Ilić, Vukić - Iliev, Tejgo.

ČUKARIČKI:
Šćekić - Stanojević, Dragićević, Petrović, Filipović - Krčmarević, Morariju, Marić, Kuzmanović, Petronijević - Aničić.

(MONDO, foto: partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC