• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Travnik leti iz Premijer lige BiH!?

"Vezirima" je prema tvrdnjama medija, presudio Ante Šapina kojeg je nedavno sud u Bohumu osudio na pet i po godina zatvora. Sarajčić: “To su gluposti!”

 Travnik leti iz Premijer lige BiH!?  Izvor: MONDO

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine čeka telegram iz sjedišta UEFA kojim će biti potvrđena usmena preporuka da Travnik mora biti izbačen iz Premijer lige BiH zbog namještanja pet mečeva na pripremama u Švajcarskoj 2009. godine! Ovu informaciju objavio je Press RS pozivajući se na dobro obaviješteni izvor izvor blizak FS BiH.

Travničane definitivno „pokopao“ Ante Šapina koga je sud u Bohumu osudio na pet i po godina zatvora zbog namještanja utakmica širom Evrope i podmićivanja igrača, sudija i jednog funkcionera UEFA. Šapina je tokom suđenja ustvrdio da je zajedno sa svojim glavnim saradnikom Marijom Cvrtkom organizovao i finansirao turneju Travnika po Švajcarskoj i dogovorio se sa njima odigrati pet namještenih utakmica. Zadatak Travničana je bio da igraju onako kako im Šapina kaže da bi on u kladionicama mogao da podigne ogromne uloge za „neočekivane“ rezultate.

Ekipa Travnika, po svemu sudeći, već se pomirila sa sudbinom, pa zbog toga, vjerovatno i pruža očajne partije, prepuštajući bodove i na svojoj Piroti gdje su doskoro bili žilav protivnik i najjačim ekipama. S druge strane, zvornička Drina i Budućnost iz Banovića naglo su se trgli i počeli da pobjeđuju iako su do „izbijanja skandala“ bile na dnu tabele i bez šansi za opstanak.

Članovi Komiteta za normalizaciju FS BiH zbog toga su molili čelnike UEFA da ne saopštavaju odluku o eliminaciji Travnika do kraja šampionata. Njihova želja da sačuvaju regularnost prvenstva nije urodila plodom, jer je neko iz Saveza obavijestio Drinu i Budućnost da “veziri” naredne sezone neće biti članovi elite. Tako su Zvorničani poslije devet vezanih poraza u 27. rundi na svom terenu očitali lekciju Čeliku, a odmah potom savladali Slaviju u gostima i probili se na pretposljednje mjesto koje im u ovakvoj situaciji garantuje opstanak.

Miodrag Jevtić, predsjednik Drine tvrdi da su Zvorničani cijelo prvenstvo igrali pošteno i da su posljednji rezultati plod rasterećenosti ekipe.

„Istina je da smo i mi čuli za ‘slučaj Travnik’. Međutim sve su to nepotvrđene informacije, a ja ne želim da nagađam. Naša izdanja u posljednje vrijeme nemaju veze s tim. Igramo bez opterećenja, momci se trude i rezultati nisu izostali. Na isti način suprostavićemo se i Sarajevu u nedjelju u 29. kolu“,
naglasio je Jevtić.

I trener Budućnosti, Munever Rizvić ima gotovo isto „opravdanje“ za dobre rezultate njegovog tima. Ni Rizvić ne želi da se upušta u spekulacije oko izbacivanja Travnika, navodeći da njegov tim iga samo sa jednim ciljem - da dobije sve utakmice do kraja šampionata.

„Priče oko izbacivanja Travnika traju vež duže vremena i po tom pitanju nemam novih informacija. Naš cilj je da ne budemo posljednji na tabeli. Također, činjenica je da mi bolje igramo u gostima, što dokazuju dueli protiv Olimpika i Travnika. Želimo da do kraja prvenstva igramo pošteno. Evo, i protiv Željezničara smo išli na pobjedu, vodili smo, ali nismo uspjeli. Idemo dalje, u igri je još šest bodova i naš cilj je da uzmemo sve“, optimista je Rizvić.

Listu Press se u ovim tvrdnjama pridružili austrijski i njemački mediji, među kojima i ugledni "Kurier" i  "Zidojče Cajtung", a portal iz Sarajeva "Sportsport.ba" najavio je da će se u cijelu priču uključiti i Tužilaštvo BiH.

“Tužilaštvo Bosne i Hercegovine će se vrlo brzo oglasiti povodom svih ovih navoda. U cijelu istragu mogla bi se uključiti i policija, te bi moglo biti i hapšenja”, navodi sarajevski portal.

Uprkos svemu, sportski direktor Travnika Midhat Sarajčić u izjavi za "Sport centar" bio je iznenađen (dez)informacijama.

„To su gluposti. Prvi put čujem! Odgovorno tvrdim da Travnik nikada nije namjestio nijednu utakmicu“, rekao je Sarajčić.

„Ko je stavio prijateljsku utakmicu na kladionicu? Ko je to uopšte dozvolio? Neka kažnjavaju one koji su to uradili. Još jednom ponavljam - Travnik igra pošteno. Imaju organi koji bi to trebali dokazati, a vjerujem da neće ništa dokazati. Mi smo stabilan premijerligaš i spremamo se za novu sezonu u Premijer ligi BiH!“

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC