• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinović i Ninković najavili utakmicu sa Tuzlom siti: Ne treba trošiti riječi o njima, ali naš cilj je jasan!

Autor Haris Krhalić

Trener Borca Vinko Marinović i fudbaler Nikola Ninković najavili su sutrašnji derbi sa liderom prvenstva Tuzlom siti.

 Marinović Ninković najava utakmice sa Tuzlom siti Izvor: Mondo/Haris Krhalić

Banjalučki Borac će sutra, u okviru 11. kola m:tel Premijer lige BiH, gostovati lideru prvenstva - ekipi Tuzle sitija .

Crveno-plavi su poslije smjene trenera Nenada Lalatovića imenovali Vinka Marinkovića za glavnog šefa struke, a otkako je Marinović preuzeo klupu Borca, Banjalučani su uspisali po jednu pobjedu, remi i poraz.

Interesantno je da crveno-plavi nikad nisu slavili na gostovanju kod Tuzlaka u šampionatu BiH, dosad su se radovali samo jednom u okviru Kupa BiH.

Svjestan je i trener Borca Vinko Marinović da se radi o ozbiljnom protivniku i da ih očekuje teško gostovanje.

"Idemo ekipi Tuzla sitija koja je na prvom mjestu tabele Premijer lige BiH i ima utakmicu manje. Postigli su do sada 23 gola i najefikasniji su tim u prvenstvu. To dovoljno govori o načinu njihove igre, ali mislim da imaju nekih oscilacija. Možda je uzrok tome mnogobrojne zaostale utakmice koje su igrali", rekao je Marinović na današnjoj konferenciji za medije pa nastavio:

"Radi se o jednoj ekipi koja ima dosta kvalitetnih i dobrih igrača, pogotovo u napadačkom dijelu. Imaju trenera koji gradi stil igre prema naprijed tako da se moramo dobro spremiti za tu utakmicu. Što se tiče nas vidim već neke pomake u ekipi, mislim da smo i u prošloj utakmici dosta dobro defanzivno odradili osim te jedne situacije . Bilo je to dosta dobro, ali ono što treba biti mnogo bolje je ta faza napada gdje moramo realizovati te šanse. Kroz ovu sedmicu smo radili dosta dobro i mislim da se ekipa polako diže i nadam se da ćemo odigrati kvalitetnu utakmicu u Srebreniku", dodao je Marinović.

Prisutnima se zatim obratio Nikola Ninković koji je u Banjaluku stigao prije nešto više od mjesec dana.

"Neću trošiti mnogo riječi na ekipu Tuzle siti, svima nam je jasno o kakvoj ekipi se radi što i tabela trenutno pokazuje. Njihova efikasnost u dosadašnjem dijelu prvenstva je odlična. Biće ovo jedno jako teško gostovanje za nas. Radili smo jako naporno i dobro ove sedmice. Ukoliko budemo pravi i ukoliki ispoštujemo zahtjeve mislim da možemo doći do željenog cilja, odnosno tri boda", poručio je Ninković.

Marinović na utakmici protiv tima iz Simin Hana neće moči računati Ćorića i Spremu, dok se Dejan Meleg polako vraća u trenažni proces, ali je njegov nastup u Srebreniku i dalje pod upitnikom.

Inače, posljednji međusobni duel okončan je remijem bez golova u prethodnoj prvenstvenoj sezoni, a u dosadašnjih 11 mečeva, snage su potpuno izjednačene. Borac i Tuzla siti su zabilježili po četiri pobjede, dok su tri utakmice završene neriješenim rezultatima.

Meč se igra u sutra od 16.00 časova u Srebreniku, a pravdu će dijeliti arbitar iz Gradiške Dragan Kesić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC