• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gradonačelnik Banjaluke najavio: Fudbalski klubovi u Banjaluci više neće plaćati račune za vodu!

Autor Dragan Šutvić

"Mi ćemo ovaj teret preuzeti na sebe i oni više vodu neće plaćati", istakao je Draško Stanivuković.

 Prskalica na stadionu Izvor: Shutterstock

Fudbalski klubovi u Banjaluci, odlukom Gradske uprave, više neće plaćati račune za vodu, već tu obavezu na sebe preuzima Grad Banjaluka, saopštio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

"Naša parola je da se ne pravimo mnogo pametni, samo da mnogo slušamo ono što nam govore. Svakodnevno slušamo potrebe naših sugrađana, sportskih kolektiva. Pričao sam sa predstavnicima sportskih kolektiva, koji su rekli da imaju problem sa plaćanjem industrijske vode, posebno u ljetnom periodu. Mi ćemo ovaj teret preuzeti na sebe i oni više vodu neće plaćati. Dodatno, pozivam i preduzeće 'Elektrokrajina' da, kada je riječ o industrijskoj struji i oni pokažu svoj senzbilititet", istakao je prvi čovjek grada, najavivši i osnivanje Sportske jedinice u okviru Civilne zaštite, kako bi najbolji sportisti grada, osim bavljenja sportom, dobili i lakšu mogućnost zaposlenja.

Stanivuković je dodao da je Grad, kada su u pitanju računi za vodu, obezbijedio olakšicu  za pomenuti period, ali da za ovu odluku u narednim godinama treba da dobiju podršku Skupštine Grada.

Mirna Savić – Banjac, savjetnica gradonačelnika za kulturu i socijalnu politiku, ističe da je ovo značajan projekat do kojeg se došlo kroz sugestiju fudbalskih klubova sa teritorije Grada.

"Svakodnevno smo na terenu, osluškujemo potrebe svih. Sa preduzećem 'Vodovod' je dogovoreno da se napravi sporazum, odnosno odluka, gdje ćemo mi kao Grad finansirati potrošnju vode za klubove. To se odnosi na 5.000 korisnika. Ovo je veliki iskorak u cijeloj Republici Srpskoj, jer pažljivim planiranjem dolazimo do ovakvih rješenja", podvukla je Savić – Banjac.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC