• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dejan Stanković pred potpisom: Novi klub stavio ugovor na sto, nude mu veliki novac!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Doskorašnji trener Crvene zvezde glavni je kandidat za klupu posrnulog velikana.

 Dejan Stanković preuzima Sampdoriju Izvor: MN PRESS

Dejan Stanković je pred potpisom za Sampdoriju!

Doskorašnji trener Crvene zvezde vratiće se u Seriju A kao trener, jer je navodno "prvi pik" uprave nekadašnjeg velikana iz Đenove. Navodno mu je ponuđen ugovor na sezonu, uz opciju da saradnja bude obnovljena sljedećeg ljeta, ali i uz navodno bogate bonuse. O ovome je pisao i najpoznatiji italijanski fudbalski novinar Đanluka Di Marcio, mada i drugi pouzdani izvori navode Srbina kao najvećeg favorita za klubu Sampdorije.

"Poslije teškog poraza od Monce, Sampdorija je odlčila da smijeni trenera Marka Đampaola. Poslije osam kola imala je samo dva boda, a utakmica protiv Monce bila je odlučujuća za italijanskog trenera. Favorit za klupu Sampdorije je sada već bivši trener Crvene zvezde Dejan Stanković, koji se čini favoritom uprave. Druge alternative su Andreacoli i De Rosi, ali šanse bivšeg veziste Intera sve više rastu", objavio je Di Marcio.

Stanković je i krajem 2021. navodno bio blizu klupe Sampdorije, na veliku želju tadašnjeg gazde kluba Masima Ferera. Međutim, italijanski producent je navodno uhapšen baš kada je otišao u Milano da se sastane sa Stankovićem, a na teret mu je stavljeno da je lažirao dokumentaciju i proglasio bankrot bez osnova. Manje od 12 mjeseci kasnije, klub iz Đenove ponovo je riješen da pruži povjerenje bivšem asu i treneru Crvene zvezde. Na taj način, Stanković bi se i profesionalno vratio u Italiju, gdje njegov sin Aleksandar igra u mladim kategorijama Intera (prošlog vikenda bio na klupi prvog tima protiv Rome i gdje mu porodica decenijama živi u Milanu.

U prethodne tri godine, Stanković je vodio Zvezdu, sa njom osvojio tri titule i dva Kupa, uz nastupe u nokaut fazi Lige Evrope, u dvomečima protiv Milana i Glazgov Rendžersa. Stanković će u slučaju dogovora sa Sampdorijom sjesti na njenu klupu, na kojoj su sjedili i srpski stručnjaci Siniša Mihajlović (od 2013. do 2015) i Vujadin Boškov, koji je vodio njen tim u vrijeme najvećih uspjeha u istoriji, od 1986. do 1992, a potom i u sezoni 1997/98.

Standings provided by Sofascore

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC