• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronalda vode da piše istoriju, a legendu ostavili kod kuće! Za njih dvojicu nema mjesta u avionu za Katar!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fernando Santoš na Svjetsko prvenstvo nije poveo dvojicu igrača koja su imala veliki uticaj na prethodne uspjehe Portugala.

 Ronalda vode da piše istoriju, a legendu ostavili kod kuće! Za njih dvojicu nema mjesta u avionu za Katar! Izvor: Profimedia

Portugal je objavio spisak za Svjetsko prvenstvo, na listi je 26 imena i prva zvijezda je Kristijano Ronaldo (37). Iako igra u lošoj formi i nema minutažu u Mančester junajtedu Fernando Santoš nije imao dilemu. Vodi ga tamo da ujedno ispiše rekord i postane jedan od rijetkih igrača koji je igrao na pet Mundijala. Pridružio bi se tako Lotaru Mateusu (Njemačka), Đanluiđiju Bufonu (Italija), Rafaelu Markezu (Meksiko) i Antoniju Karbahalu (Meksiko).

Ono što je iznenadilo mnoge jeste da na listi nema dvojice igrača. Žoaa Mutinja i Renata Sančeza. Mutinjo (36) je jedna od legendi portugalskog fudbala i drugi je na vječnoj listi po broju mečeva za nacionalni tim sa 146 nastupa. Ispred je samo Ronaldo. Igrao je u kvalifikaicjama za Svjetsko prvenstvo, standardan je u Vulverhemptonu, bio je asistent za titulu prvaka Evrope prije šest godina, ali nije se našao na konačnom spisku.

Drugi igrač je Sančez (25) koji je bio jedan od najboljih igrača ekipe na Evrposkom prvenstvu 2016. godine. Za razliku od Mutinja, on nema minutažu u Pari Sen Žermenu, odigrao je ukupno 10 mečeva za francuski klub u ligi i Kupu i upisao jedan gol. Portugalski mediji poslije objavljivanja spiska isticali su da je "Renato tip igrača kakav je potreban reprezentaciji, posebno jer može da igra na više pozicija". Tako nije mislio selektor Santoš. Pogledajte i kako izgleda spisak za Katar:

Golmani: Diogo Košta, Rui Patrisio, Hose Sa
Odbrana: Žoao Kanselo, Diogo Dalot, Pepe, Ruben Dijaš, Danilo Pereira, Antonio Silva, Nuno Mendeš, Rafael Gereiro
Sredinaterena: Vilijam, Ruben Neveš, Palinja, Bruno Fernandeš, Vitinja, Otavio, Mateuš Nunješ, Bernardo Silva, Žoao Mario
Napad: Kristijano Ronaldo, Žoao Feliks, Rafael Leao, Rikardo Orta, Andre Silva, Gonzalo Ramos

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC