• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sudija je pogriješio, nije bio faul za Zvezdu! Ekspert se oglasio - Milunović pao bez kontakta!

Autor Haris Krhalić

Sudijski ekspert Zdravko Jokić prokomentarisao je situaciju sa meča Crvene zvezde i Radnika iz Surdulice.

 Srbija postigla pogodak Radniku iz nepostojećeg faula Izvor: Printscreen/Arena Sport

Crvena zvezda pobijedila je Radnik u Surdulici golom Aleksandra Kataija (2:1), ali se poslije tog meča najviše priča o situaciji koja je prethodila slobodnom udarcu iz kog je pogodak postigao as crveno-bijelih, reagovao je Partizan zbog toga, pa su iz Zvezde odgovorili. Nemanja Milunović pao je u pokušaju šuta, sudija Nenad Minaković dosudio je faul, a o tome je pričao ekspert za suđenje Zdravko Jokić.

U emisiji na "Areni sport" nekadašnji arbitar analizirao je tu spornu situaciju i istakao da nije bilo faula na defanzivcu Zvezde. "Sudija nepotrebno ide sasvim lijevo, umjesto da bude iza igrača broj 11. Da je bio tamo, vidio bi da nema kontakta i da nema prekršaja. Trebalo je da pusti igru, nije bilo kontakta. Lijeva noga igrača u plavom dresu bila je statična i nije pravila pokret prema igraču Zvezde, koji je u zamahu udario loptu, pao. Moguće da je zahvatio nogu igrača u plavom pri šutu, ali on nije mogao da napadne i noga mu je bila statična. Mislim da sudija od plavog igrača nije mogao ni da vidi", rekao je Jokić.

Upitan je zatim o VAR sobi, odnosno da li VAR može da interveniše u takvoj situaciji? "Ne. To je dobro pitanje. Ovo nije akcija u kontinuitetu, već kao da je pogrešno dosuđen aut ili korner, pa nakon toga padne gol. Bila je nova akcija, golman je mogao da odbrani. VAR interveniše kad tim koji je napravio prekršaj postigne gol, a sudija ne vidi taj prekršaj. Ovo je značajna greška u vidu rezultata, ali nije mogao da zna da li će biti gol. U ovoj situaciji umanjuje mu se ocjena za 0,2", zaključio je Jokić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC