• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ima manju platu od Piksija, a odbio 30 miliona evra: Selektor Hrvatske šokirao - "Kakvu bih poruku poslao?"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Selektor hrvatske reprezentacije odbio je da napusti kormilo "vatrenih" uprkos bogatoj ponudi iz Kine.

 Zlatko Dalić odbio 30 miliona evra da napusti Hrvatsku Izvor: YouTube/Hrvatska radiotelevizija/screenshot

Zlatko Dalić vodi reprezentaciju Hrvatske od 2017. godine, može se reći na fenomenalan način. Pod njegovim vođstvom igrali su u finalu Svjetskog prvenstva, dobro su izgledali i na prethodnom Evropskom prvenstvu, dok se nadaju da će pozitivan utisak ostaviti i u Kataru. Za to vrijeme, Dalić je dobijao brojne ponude da napusti kormilo "vatrenih", međutim odlučio je da ostane na klupi Hrvatske iako i ne zarađuje tako mnogo kao selektor.

Prema zvaničnim podacima, Zlatko Dalić je jedan od najslabije plaćenih selektora na Svjetskom prvenstvu u Kataru i godišnje inkasira bez bonusa 550.000 evra, što je manje i od Dragana Stojkovića (650.000). A sada je Dalić otkrio da je odbio gotovo 20 puta jaču platu...

"Ponuđen mi je ugovor 10 miliona evra neto po godini i trogodišnji ugovor. Ja sam se zahvalio. Predsjednik kluba se vratio nakon pola godine. Ponovo sam rekao da nema tih novaca da napustim hrvatsku reprezentaciju. Nikad mi nije bilo žao, ponosan sam na tu svoju odluku", rekao je Dalić koji je otkrio da se radi o jednom klubu iz Kine, međutim nije potvrdio ko je to konkretno došao sa ponudom od 30 miliona evra.

Zlatko Dalić je poručio da je "dovoljno bogat čovjek", i to ne u materijalnom smislu, da može sebi da priušti da ne preuzme kineski klub koji nudi ogroman novac, već da se posveti Hrvatskoj i vodi je u Kataru. A malo je falilo da sam podnese ostavku...

"Evropsko prvenstvo, igramo protiv Škotske presudnu utakmicu. Ako pobijedimo prolazimo grupu, ako ne pobijedimo ispadamo. Ja sam donio odluku sam sa sobom ako ne pobijedimo da ću dati ostavku i da neću biti selektor reprezentacije. To sam ja odlučio, no pobijedili smo Škotsku i otišli u osminu finala. Kad su stigle bogate ponude govorili su mi da iskoristim tu situaciju i uzmem novac. Nakon Svjetskog prvenstva sam ostao jer to sve vrijeme sam govorio o zajedništvu i domoljublju i to sam propagirao. Da sam tada otišao za novcem, kakvu bih poruku ja poslao i mladim ljudima i svima u Hrvatskoj? Govorim jedno, radim drugo", poručio je Dalić u razgovoru za HRT.

Podsjetimo, reprezentacija Hrvatske je u grupi sa Marokom, Kanadom i Belgijom na Svjetskom prvenstvu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC