• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li su ovi ljudi normalni!? Šokantna predviđanja o budućnosti sporta: Zaboravite na fudbal, spremite VR naočare!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Engleski futurolog Ian Pirson predviđa da bi Formulu 1 u budućnosti mogle da zamijene trke dronova, a pored toga iznio je još mnogo bizarnih tvrdnji...

 Kako će izgledati sport u budućnosti Izvor: YouTube/Screenshot/Bloomberg Quicktake: Originals

Futurolog Ian Pirson, iza čijeg imena stoji više od 1.800 izuma, odlučio je da analizira kako bi to sport po njemu trebalo da izgleda u budućnosti. Njegova očekivanja se oslanjaju prije svega na vještačku inteligenciju, implante u tijelu, a na nove verzije sportskih trka ima tek poseban pogled.

Formula 1, po mišljenju gospodina Pirsona, nije dovoljno dinamična, pa je budućnost u trkama dronova!? "Trke dronova bi bile poput onih u Ratovima zvijezda, a takmičenje bi bilo slično Formuli 1. Dronove bi ograničili po njihovoj snazi, pa bi se osigurali isti uslovi za borbu. Ovo bi moglo da se realizuje od 2025. godine."

Ovakve prognoze nisu mogle da prođu bez fudbala, bliži se početak Svjetskog prvenstva, a znamo koliko je on važan u životima navijača širom svijeta. Pirsonova predviđanja su uglavnom okrenuta prema VR naočarima (naočare za virtuelnu realnost). "Sa njima možete da zumirate sve što vas zanima. Možete da vidite bilo koji dio terena, ubližite lica fudbalera i skroz im se približite. Čak ako ste opsjednuti statistikom, možete je imati u svom pogledu", nije se tu zaustavio Pirson, nego je nastavio sličnog tona.

"Možete naočare da koristite čak i ako ste na stadionu, da poboljšate svoj pogled dok upijate atmosferu. Druga opcija može da poveže naočare sa dresovima fudbalera, pa bi samim tim iz njihovog ugla navijači mogli da posmatraju meč."

Kruna njegovog izlaganja je bila u vidu predviđanja kako bi Olimpijske igre mogle da izgledaju 2050. godine.

"Zanimljivo bi bilo vidjeti unapređenu tehnologiju na Olimpijskim igrama 2050. godine, gdje bi sportistima bilo dozvoljeno da koriste sve ponuđeno. Od opreme, odjeće, genetskog poboljšanja, pa čak i 'pametnih' lijekova. Sve to bi ove igre učinilo uzbudljivijim", ovim je svoje izlaganje zaključio inovator Ian Pirson, a vjerovatno pravi, iskreni, ljubitelji sporta se nadaju da njegova predviđanja i nadanja neće zaživjeti.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC